Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ hírek között szerepel, hogy a Compound Finance hacker támadás áldozata lett. Az amerikai árupiaci szabályozó hatóság újra megerősítette a bitcoin és az ethereum árupiaci státuszát. A Goldman Sachs három új tokenizációs termék piacra dobását tervezi.

A mai Kripto Világ összefoglalja a kriptovaluta piacon történt napi eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-t és a kriptovaluta szabályozást. A Compound Finance weboldalát feltörték, és egy adathalász oldalra irányítja a látogatókat. A protokoll és a smart contract alapú alapok biztonságban vannak. Az Egyesült Államok Árupiaci Határidős Kereskedelmi Bizottságának (CFTC) elnöke, Rostin Behnam újra kijelentette, hogy a bitcoin és az ethereum árucikk, és sürgette a szövetségi jogszabályok megalkotását. A Goldman Sachs három új tokenizációs terméket készít elő idén. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján  készült.

A Compound Finance weboldalát feltörték

A Compound Finance áldozatává vált egy hackertámadásnak. ZachXBT kripto nyomozó figyelmeztetett, hogy a Compound Finance weboldalát feltételezhetően feltörték. Most egy adathalász oldalra irányítja a látogatókat. A biztonsági szakértő szerint a weboldal komoly biztonsági kockázatot jelenthet a felhasználók számára.

Michael Lewellen, a Compound Finance DAO biztonsági tanácsadója is megerősítette a weboldal feltörését. A tanácsadó szerint a weboldal URL-je kompromittálódott. Jelenleg egy adathalász weboldal működik rajta. Annak ellenére, hogy a protokoll és a smart contract alapú alapok nem érintettek, a felhasználókat arra kérik, hogy kerüljék a weboldallal való interakciót.

bitcoin Kripto

A CFTC vezetője szerint a bitcoin és az ethereum ismét „commodities”

Az Egyesült Államok Árupiaci Határidős Kereskedelmi Bizottságának (CFTC) elnöke, Rostin Behnam újra kijelentette, hogy a bitcoin és az ethereum „commodities” (árucikk), amelyeket az ő ügynöksége felügyel. Behnam a Szenátus Mezőgazdasági Bizottsága előtt érvelt, hogy a BTC és az ETH árupiaci státuszát egy Illinois-i körzeti bíróság bírójának július 3-i döntése is megerősítette.

Behnam hangsúlyozta, hogy sürgősen szükség van szövetségi jogszabályokra a kriptovaluták jogi keretének megteremtéséhez. Érvelése szerint a jelenlegi helyzet nem fenntartható. A CFTC elnöke felhívta a törvényhozókat, hogy dolgozzanak ki egy kiegyensúlyozott és fegyelmezett keretet a tokenek árucikként vagy értékpapírként való besorolására. Részletesebben erről itt írtunk.

A Goldman Sachs három új tokenizált terméket készít elő

Mathew McDermott, a Goldman Sachs digitális eszközökért felelős globális vezetője bejelentette, hogy az befektetési bank három új tokenizációs termék bevezetését tervezi idén. McDermott egy interjúban elmondta, hogy a bank ügyfelei körében jelentős érdeklődés mutatkozik a kripto iránt.

Bár McDermott nem közölt részleteket az új termékekről. Azt elárulta, hogy a Goldman Sachs tokenizált valós eszközök (RWAs) számára kíván piacokat létrehozni. Az ügyvezető szerint a kripto új lendületét nagyrészt a bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETFs) növekedése és elfogadása hajtja az Egyesült Államokban.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: