Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

Május harmadikán jelentős bitcoin és ethereum opciós szerződések járnak le, ami növekvő piaci volatilitást valószínűsít.

A Kripto Világ mai cikke -amely a Cointelegraph cikkén alapul- a kriptopiac legfrissebb eseményeiről ír. Röviden összefoglalja a Block Inc. által hozott stratégiai döntéstét,  a május harmadikán lejáró bitcoin és ethereum opciós szerződések várható hatásait. Továbbá tárgyalja a Binance egyik vezetője ellen Nigériában indított pénzmosási per elhalasztását, mely további bizonytalanságot okoz a cég számára.

Block Inc. stratégiai beruházásai

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey által vezetett Block Inc. vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy bitcoin termékeikből származó bruttó nyereségük 10%-át minden hónapban bitcoinba fektetik. Ez a lépés tükrözi a vállalat hosszú távú bizalmát a bitcoin iránt, és jelentős mennyiségű új tőkét vonzhat a kriptopiacra.

Opciós

Opciós szerződések és piaci kockázatok

Május 3-a fontos nap a kriptopiac számára, mivel ezen a napon több mint 23 000 bitcoin és több mint 334 000 ethereum opciós szerződés jár le, összesített értékük eléri a 2,4 milliárd dollárt. Az opciós szerződések, mint derivatívák, lehetővé teszik a befektetők számára, hogy spekuláljanak az árfolyamok mozgásával anélkül, hogy ténylegesen birtokolnák a kriptovalutákat. Ezek a szerződések növelik a piaci volatilitást, különösen a lejáratuk napján. Részletesebben itt írtunk erről.

Binance jogi kihívásai Nigériában

A Binance -egy vezető kriptovaluta-tőzsde- egyik vezetőjét, Tigran Gambaryant, pénzmosás és adóelkerülés vádjával vették őrizetbe Nigériában. A tárgyalás elhalasztása, amely eredetileg május 2-án kezdődött volna, további bizonytalanságot okoz a vállalat számára és potenciálisan befolyásolhatja a cég működését és hírnevét.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.