Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

Nigériai tisztviselők titkos kripto egyezséget javasoltak a Binance-nek, miközben az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) tovább halogatja az Ether alapú ETF jóváhagyását.

A Kripto Világ mai cikkében -mely a Cointelegraph ezen cikkén alapul- többek közt a következőkről lesz szó: Nigériai tisztviselők titkos kripto egyezséget javasoltak a Binance-nek.  Eközben az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) tovább halogatja az Ethereum alapú ETF jóváhagyását. Valamint a Block, Inc. tőkebevonási terveiről olvashatsz.

SEC halogatás az Ethereum ETF körül

Az Ethereum alapú ETF jóváhagyása kapcsán az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) újabb halasztást jelentett be, most 60 nappal tolva ki a döntési határidőt. Az SEC szerint szükségük van több időre a javasolt szabályváltozás és a felmerült kérdések alapos megfontolásához. Ez a halogatás része a szélesebb körű tendenciának, ami az Ethereum-alapú ETF kérelmek sorozatos elutasítását jellemzi. A szakértők szerint a július 5-i új határidő jelentős lehet a kriptopiacok számára.

Block, Inc. tőkebevonási tervei

Jack Dorsey által vezetett Block, Inc. nemrég jelentette be, hogy 1,5 milliárd dollár értékben kíván kötvényeket kibocsátani egy zártkörű kibocsátás keretében. A cél, hogy a tőkebevonásból származó összeget a fizetési és fogyasztói pénzügyi szolgáltatások terén tapasztalható növekedés kihasználására fordítsák. Fitch Ratings szerint a cég jól pozícionálta magát ebben a növekedési szegmensben, ami kedvező előjel a befektetők számára.

Binance Kripto

Nigériai titkos egyezségi kísérlete

A Binance vezérigazgatója, Richard Teng beszámolója szerint nigériai tisztviselők titkos megállapodást próbáltak kialkudni a kriptovaluta-tőzsde képviselőivel. Ezek a tárgyalások a pénzügyi bűnözés elleni bizottság, az HCFC ülésén kezdődtek, ahol az ország pénzügyi bűncselekmények elleni harcáért felelős szervei komoly nyomást gyakoroltak a Binance-re. A tisztviselők fenyegetésekkel próbálták rábírni a cég munkatársait, hogy fogadják el a titkos egyezséget.

Binance stratégiai válaszai

A Binance -válaszul a nigériai kormányzati nyomásra-, számos követelést fogalmazott meg, amelyeket a további tárgyalások során kívánnak érvényesíteni. Ezek között szerepel a tisztességes bánásmód és a vádak tisztázásának követelése, valamint az, hogy a Binance jogi képviselői jelen legyenek minden tárgyaláson. Ez a lépés mutatja, hogy a Binance aktívan védekezik a nemzetközi szinten érzékelhető kormányzati nyomásokkal szemben. Részletesen itt írtunk ezekről.

A kriptopiac jövője

Az említett események jelzik a kriptopénz-piacokon uralkodó bizonytalanságot és a szabályozási környezet változásait. Ezek a változások jelentős hatással lehetnek a kriptovaluták jövőbeli fejlődésére és a befektetői magatartásra. A piaci szereplőknek figyelemmel kell lenniük a szabályozási fejleményekre és a politikai környezet változásaira, hogy képesek legyenek alkalmazkodni és megvédeni érdekeiket a globális pénzügyi rendszerben.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.