Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A mai Kripto Világ jelentős eseményei közé tartozik a Binance nyomozócsapatának sikere és a FTX csődeljárása, ami alapvetően befolyásolja a kriptovaluta-piac jövőjét.

A mai Kripto Világ bemutatja a legfrissebb kriptovaluta-trendeket és eseményeket, amelyek befolyásolják a bitcoin árát, a blockchain technológiát, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptovaluta-szabályozást. Az említett fontos események között szerepel a Binance csapatának szerepe egy csaló elfogásában és az FTX terv a hitelezők kártérítésére. Ez a cikk a Cointelegraph cikke alapján készült.

Binance beavatkozása

A Binance kriptovaluta-tőzsde nyomozócsapata kulcsszerepet játszott a ZKasino csalás gyanúsítottjának letartóztatásában. A csalárd szerencsejáték-platformra irányuló közösségi felháborodás után a csapat on-chain (láncolati) nyomon követés és OSINT (nyílt forrású hírszerzési) módszerek segítségével azonosította az elkövetőt. Az eredmény: egy 26 éves gyanúsított letartóztatása, több millió euró értékű kripto eszközökkel, ingatlanokkal és luxusautókkal.

kripto FTX

FTX visszafizetési terve

Az FTX csődbe ment kriptotőzsde „billiókban mért kártérítést” tervez felszámolni, amellyel 100%-osan kielégítené hitelezői követeléseit, plusz kamatokat a befektetésük időértékére. Ez a terv azonban csak a $50,000 alatti követeléseket tartalmazó hitelezőkre vonatkozik, akik várhatóan a hitelezők 98%-át teszik ki. A tervet még a Delaware Bankruptcy Court-nak (Delaware Csődbíróságnak) kell jóváhagynia. Ez azonban még nem minden. Bővebben itt írtunk erről.

Kriptovaluta mint választási téma

A kriptovaluták egyre fontosabb témát jelentenek az amerikai választók számára, különösen a döntő szavazóállamokban. Egy friss felmérés szerint a választók több mint kétharmada úgy véli, hogy a kriptovaluta olyan embereknek való, mint ők, és igazságosabb a pénzügyi rendszernél. Az előttünk álló választásokon a kriptovaluta-párti jelöltek iránti támogatottság várhatóan meghatározó tényező lesz.

Megismerkednél olyan emberekkel akik szeretnek kriptoval kereskedni? Csatlakozz Discord szerverünkhöz.