Kripto Világ: A nap fontosabb hírei röviden

A legújabb hírek szerint várhatóan nem kapnak jóváhagyást az Ether-alapú ETF-ek, míg a bitcoin bányászati jövedelmek csökkenése tovább folytatódik.

A kriptovaluta piac legfrissebb hírei középpontjában a bitcoin árát, a blokkláncot, a DeFi-t, az NFT-ket, a Web3-at és a kriptovaluta szabályozását érintő napi trendek és események állnak -írja a Cointelegraph. Az utóbbi időben a kriptovaluta piac számos változáson ment keresztül, melyek jelentősen befolyásolják mind a befektetők, mind a piaci szereplők döntéseit. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket és trendeket.

Amerikai SEC döntések a láthatáron

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) valószínűleg nem fogja jóváhagyni az Ether-alapú, tőzsdén kereskedhető alapok (ETF-ek) indítását a következő hónapban. Az iparági források szerint a szabályozói környezet továbbra is bizonytalan, ami jelentős kihatással van az Ether és általánosan a kriptovaluták jövőbeli piaci pozíciójára.

BlackRock és a tokenizáció

A BlackRock megerősítette, hogy nincs kereskedelmi kapcsolata a Hedera Hashgraph-al, és nem tervezik az alapjaik tokenizálását. Ez az információ jelentős hatással volt a Hedera token (HBAR) árára, ami jelentős mértékben, több mint 30%-kal esett vissza. A tokenizálás egy olyan folyamat, amely során valós világbeli eszközöket átalakítanak digitális tokenekké, így téve azokat kereskedhetővé a blokklánc technológia segítségével.

hírek röviden. Borús jövőkép a bitcoin bányászoknak

Bitcoin bányászat: profitok és kihívások

A bitcoin bányászok jövedelmezősége jelentősen csökkent a közelmúltban, ami részben a hálózat magas hash rátája és a „halving” (a bányászati jutalom felezése) következménye. A bányászat költségessége és a piaci beállítódások új dinamikákat teremtenek, melyek hosszú távon is befolyásolhatják a bányászat jövedelmezőségét.

Hosszú távú kilátások

Elemzők szerint a kriptovaluták piacán várhatóan további szabályozási kihívásokkal és technológiai fejlesztésekkel kell szembenézni. A piaci szereplők és befektetők egyaránt az új szabályozások és piaci változások hatásait értékelik, miközben keresik azokat a lehetőségeket, melyek alkalmazkodnak a folyamatosan változó pénzügyi környezethez.

Szeretnél megismerni olyan embereket, akiket érdekel a kripto? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!