Kripto Világ: Az elmúlt napok fontosabb hírei röviden

A bitcoin bányászok új stratégiákra váltottak a blokkjutalmak csökkenése után, miközben Eminem egy új kripto reklámkampányban vesz részt, és egy kereskedő hatalmas nyereséget realizált memecoinokon.

A kripto világában történt események naprakész követése fontos a befektetők és érdeklődők számára, hiszen a bitcoin árának változásaitól kezdve a blokklánc fejlesztésekig, a DeFi, NFT-k és a Web3 kapcsán is folyamatosan érkeznek hírek, amik közvetlenül befolyásolják a piacot és a szabályozási környezetet is – ahogy  a Cointelegraph is írja.

Bányászati stratégiák a jutalomcsökkenés után

A bitcoin bányászoknak alkalmazkodniuk kellett a legutóbbi „halving” -azaz a bányászati jutalmak felére csökkentése- után. Ebben az időszakban a tranzakciós díjak emelkedése jelentette a megoldást a kieső jövedelem pótlására. A Runes (Rúnák) nevű új rendszer bevezetése jelentősen növelte a tranzakciós díjakat, így enyhítve a bányászokra nehezedő nyomást – a Rúnákról bővebben itt.

Eminem támogatása a kriptopénznek

Eminem, az amerikai rapper, a Crypto.com új reklámarcaként jelent meg, ezzel növelve a platform ismertségét – korábban itt írtunk erről. Ez az együttműködés különösen fontos időszakban jön, amikor a kriptopiaci celebek támogatása változóban van a múlt évi pénzügyi összeomlások után.

Kripto hírek BTC miner solo

A „magányos” bányász nagy fogása

Egy „magányos” bitcoin bányász – olyan valaki, aki bányászat során a SOLO módot válassza-  sikeresen megoldott egy blokkot egyedül. Ez rendkívül ritka eseménynek számít. A hihetetlen teljesítményével 3.125 bitcoinhoz jutott, ami körülbelül 195,000 dollár értékű. Ez az hír rávilágít arra, hogy a kisebb bányászok is képesek lehetnek jelentős nyereségre szert tenni a megfelelő technológiai háttérrel -és/vagy hatalmas nagy szerencsével.

Memecoin kereskedésből milliók

Egy kriptokereskedő, aki a Solana blokkláncon kereskedik, több millió dollár nyereséget realizált a memecoinok kereskedésével. Ez a sikertörténet tökéletes példája annak, hogyan lehet kihasználni a piaci ingadozásokat és a közösségi érdeklődés növekedését bizonyos tokenek iránt. Erről bővebben itt írtunk

Érdekel a kripto világa, és szeretnél megismerkedni hasonló emberekkel? Csatlakozz Discord szerverünkhöz!