Kriptopiaci zuhanás: 190 millió dollár tőkeáttételes pozíció veszett oda

A kriptopiac zuhanása során 190 millió dollár értékű tőkeáttételes pozíció szűnt meg, miközben a kereskedők a fogyasztói árindex (CPI) adataira várnak.

A kriptopiaci likvidáció 190 millió dollárt érintett, alig néhány nappal azután, hogy június 7-én 400 millió dollár értékű likvidáció történt. Június 11-én a bitcoin és az ethereum is jelentős árzuhanást szenvedett el -írja a Cointelegraph.

A kriptopiac zuhanása

Június 11-én a bitcoin ára 2,5%-kal esett vissza, napi csúcsáról, 69 547 dollárról 66 018 dollárra. Az ethereum még nagyobb százalékos csökkenést szenvedett el, 2,58%-kal esett vissza 3 500 dollárra. Ez a jelentős árzuhanás különösen a tőkeáttételes ügyleteket érintette, amelyek során közel 200 millió dollár veszett oda.

A likvidáció hatása

A CoinGlass kriptoanalitikai cég adatai szerint az elmúlt 24 órában 83 912 kereskedő pozícióját likvidálták, összesen 190,97 millió dollár értékben. A legnagyobb egyedi likvidációs megbízás az OKX platformon történt, ahol egy ETH/USDT swap értéke 5,21 millió dollár volt. A likvidáció akkor következik be, amikor a kereskedő nem tudja teljesíteni a margin követelményeket, vagy elfogy a pénze a nyitott pozíció fenntartásához.

kriptopiac

A legnagyobb vesztesek

A legnagyobb vesztesek a bitcoin kereskedők voltak, akik 46,9 millió dollár értékű pozíciót vesztettek az elmúlt 24 órában, ebből 36,8 millió dollár „long pozíció” és 14,07 millió dollár „short pozíció” volt. Az ethereum kereskedők 41,0 millió dollárt vesztettek, ebből 31,3 millió dollár „long” és 9,68 millió dollár „short” pozíció volt. A likvidáció csak néhány nappal azután történt, hogy a kriptopiac 400 millió dollár értékű likvidációt könyvelt el június 7-én.

A CPI adatok hatása

A közelgő májusi fogyasztói árindex (CPI) jelentés és a június 12-i Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülése miatt a piac különösen volatilis. Hagyományosan a CPI adatok közzététele és az FOMC kamatváltoztatásai nagy hatással vannak a kriptopiacra, mivel a befektetők igyekeznek csökkenteni a kockázatot. Amikor a CPI emelkedik, a bitcoin ára általában csökken. Az FOMC várhatóan változatlanul hagyja a kamatlábat, míg a CPI adatok a 0,1% és 0,3% közötti tartományban várhatóak.

Szerinted tovább esik a kriptopiac, vagy ez csak egy medvecsapda volt? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: