Leállás rázta meg a Coinbase felhasználóit

A világ második legnagyobb kriptotőzsdei platformja, a Coinbase, háromórás rendszerleállás után állt helyre, azonban néhány felhasználó még mindig nem tudja kivonni vagy átutalni eszközeit.

Rendszerleállás és helyreállás

A Coinbase, amely a világ második legnagyobb  kriptotőzsdéje, május 14-én jelentős rendszerleállást szenvedett el egy. A hiba pontos okát még vizsgálják, de a rendszer már teljesen helyreállt. A Coinbase 4:19-kor UTC idő szerint jelentette a teljes rendszerleállást, amely három órán át tartott, és 7:34-kor UTC szerint teljesen helyreállt – írja  cointelegraph.com.

Kihívások a kivonásokkal

Annak ellenére, hogy a Coinbase bejelentette, hogy a rendszereik teljesen működőképesek, néhány felhasználó továbbra is technikai nehézségekkel küzd. Ezek a felhasználók továbbra sem tudják kivenni vagy átutalni az eszközeiket, ami aggodalmakat kelt a közösségben.

A központosított tőzsdék szerepe és kihívásai

A Coinbase és a Binance, mint központosított kriptovaluta-tőzsdék, általában az első kapcsolódási pontok azon felhasználók számára, akik először vásárolnak digitális eszközöket. Ez a felhasználói élmény egyszerűsége miatt van így, ellentétben a decentralizált tőzsdékkel (DEX-ek), amelyek bonyolultabbak lehetnek. A rendszerleállások és a kiutalási problémák különösen károsak lehetnek a mainstream tömeg bizalmára.

Összehasonlítás a DEX-ekkel

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) jelentősen alacsonyabb kereskedési volumeneket generálnak, mint a központosított tőzsdék. Hétfőn a DEX-ek globális kereskedési volumene meghaladta a 585 millió dollárt, ami csak egy töredéke a központosított tőzsdék által generált 4,6 milliárd dolláros volumennek.

Téged is érintett a leállás? Discord szerverünkön elmondhatod a tapasztalataid.