Márciusi szinteken a Bitcoin ETF forgalom

A Bitcoin ETF-ek forgalma hét hét után újra elérte a 6 milliárd dollárt, miközben a bitcoin árfolyama csúcsokat döntöget.

A bitcoin és annak ETF-jei ismét figyelemre méltó aktivitást mutatnak, ami az intézményi befektetők növekvő bizalmát jelzi – írja a cointelegraph.com.

Forgalmi növekedés

A Bitcoin ETF-ek napi forgalma jelentős mértékben növekedett, közel 6 milliárd dollárra emelkedett, ami a március végi szinteket idézi. Ezt a növekedést különösen az új intézményi befektetők körében tapasztalt „robbanás” hajtotta.

Piaci adatok

A Santiment piackutató cég legfrissebb adatai szerint a napi spot BTC ETF forgalom átlépte az 5 milliárd dollárt. A legnagyobb amerikai spot ETF-ek között egy nap alatt 5,65 milliárd dollárnyi forgalom bonyolódott le, ami március 24. óta a legmagasabb érték.

Hozzáállás a piachoz

Thomas Kralow, egy hedge fund menedzser, az adatokat látva nagyon pozitívan nyilatkozott, kiemelve, hogy a növekvő kereskedelmi aktivitás jó jel a piac számára. Kralow szerint ez az aktivitás jelentős piaci lendületet jelez.

Intézményi elfogadás és piaci trendek

Az első negyedévben 937 amerikai cégnek volt kitettsége a Bitcoin ETF-ben. Ezzel szemben gold ETF-eket az indulásuk utáni első negyedévben csak 95 cég birtokolt. Ezt a növekvő intézményi érdeklődést tükrözi az ETF-ek iránt kereslet növekedése, amit az is erősít, hogy a bitcoin most lép ki a felezési időszakból (a bányászati jutalom feleződik, ami ritkábbá teszi a kibocsátást).

Bitcoin árfolyam és támasz szintek

A QCP Capital kereskedési cég értékelése szerint több tényező is összehangolódik, ami bullish folytatásra utal. A cég szerint vételi zónaként is szolgálhat az, hogy a bitcoin árfolyama stabilan 60 ezer dollár felett maradt.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: