Megérkezett a második Solana ETF kérelem a SEC-hez

A 21Shares benyújtotta kérelmét a SEC-hez egy spot Solana ETF indítására, amely a Solana eszközeit tartalmazza majd, de nem vesz részt a SOL validálásában vagy stakelésében.

A 21Shares új kérelme a SEC-hez

Június 28-án a 21Shares benyújtotta S-1 kérelmét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) egy spot Solana ETF indítására. Az új alap neve 21Shares Core Solana ETF lesz. Ez a második kérelem, amelyet a SEC kapott spot SOL ETF-re, követve a VanEck június 27-i benyújtását. Az ETF a Cboe BZX Exchange-en fog kereskedni, és a Coinbase lesz az alap solana tartalékainak letétkezelője, amelyeket privát biztosítással védenek – írja a cointelegraph.com.

A Solana ETF működése

Az új Solana ETF eszközei elkülönített tárcákban lesznek tárolva a Solana blokkláncon, és az alap nem vesz részt a SOL validálásában vagy stakelésében. A részvények napi értékét 15 másodpercenként számítják ki, míg az alap solana eszközeinek értékét naponta, helyi idő szerint 16:00-kor határozzák meg.

A 21Shares kripto ETF úttörő szerepe

A 21Shares egy kripto-pénzügyi technológiai vállalat, amelynek székhelye Zürichben, Svájcban található. Az Egyesült Államokban már kínálnak határidős Ethereum és spot, valamint határidős Bitcoin ETF-eket az ARK Investtel együttműködésben. Továbbá, a 21Shares és az ARK Invest közösen egy ETF-et kínálnak, amely BTC és ETH határidős ügyletekbe, valamint a blokklánc iparban és digitális gazdaságban tevékenykedő vállalatok nyilvános részvényeibe fektet.

A 21Shares ETF-ek összetett története

A 21Shares 2023. május 31-én nyújtott be kérelmet egy spot ETH ETF-re, amelynek neve 21Shares Core Ethereum ETF lesz, miután az ARK Invest megszüntette partnerségét a vállalattal erre a kérelemre vonatkozóan. Az ARK 21Shares spot ETH ETF 19b-4 kérelmét a SEC 2023. május 23-án hagyta jóvá. Az S-1 kérelmeket a SEC külön hagyja jóvá a 19b-4 kérelmek után. Az eredeti terv egy staking-et tartalmazó ETH ETF volt, de később ezt megváltoztatták.

A solana és piaci helyzete

A SOL a piaci kapitalizáció alapján az ötödik legnagyobb kriptovaluta. A Solana blokkláncot gyakran kritizálják gyakori leállások és lassú feldolgozás miatt, amikor túlterhelt. A VanEck kérelem hírére a SOL ára gyorsan emelkedett 139 dollárról 150 dollárra.

A 21Shares új Solana ETF kérelme jelentős lépés a kriptovaluták és a pénzügyi technológia integrálása felé, bár a Solana hálózat kihívásai és a piaci volatilitás továbbra is kérdéseket vet fel a jövőbeni teljesítményükkel kapcsolatban.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: