Megszólalt a JPMorgan is a felezés kapcsán

Az amerikai óriás bank, a JPMorgan is megosztotta előrejelzéset az áprilisban várható bitcoin-felezéssel kapcsolatban.

A bitcoin (BTC) ára valószínűleg gyengülni fog a jutalom felére csökkentése után. Ez egy négyéves esemény, amely lassítja a bitcoinkínálat növekedési ütemét. Úgy tűnik, az esemény április 19-20. körül fog bekövetkezni – mondta a Wall Street óriása, a JPMorgan (JPM) egy kutatási jelentésében – írja a coindesk.com.

A piac még túlvásárolt

A bank a világ legnagyobb kriptovalutájának hátrányaira hívta fel a figyelmet a felezés után. A piac még mindig túlvásárolt helyzetben van a bitcoin határidős ügyletek iránti nyitott érdeklődésre vonatkozó elemzése szerint.

Ezen túlmenően a kriptovaluta körülbelül 61 ezer dollár körüli ára még mindig meghaladja a bank volatilitástól megtisztított arannyal való összehasonlítását, amely 45 000 dollárra. A felezés után pedig 42 000 dollárra teszi a JPMorgan az előállítási költséget. A bitcoin előállítási költsége történelmileg a BTC árak alsó határaként működött.
A JPMorgan azt is megjegyzi, hogy a kockázati tőke finanszírozása továbbra is visszafogott a kriptopiac közelmúltbeli újjáéledése ellenére.

A bányászokat fogja leginkább érinteni

A felezés legnagyobb hatását a bányászati cégek fogják érezni: „Mivel a veszteséges bitcoinbányászok kilépnek a bitcoin hálózatból, arra számítunk, hogy a bitcoinbányászok hashrate-je és konszolidációja jelentősen csökken” – írta Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan vezető elemzője.

„A felezési esemény után az is valószínű, hogy egyes bitcoinbányászati cégek alacsony energiaköltségű régiókba, például Latin-Amerikába vagy Afrikába mehetnek, hogy bevessenek nem hatékony bányásztornyokat is” – írták a szerzők.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.