Miért esett ma a bitcoin ára?

A bitcoin árfolyama két hónapja nem látott mélypontra zuhant, amit a német kormány masszív BTC eladásai és a Mt. Gox hitelezők visszafizetései okoztak.

A német kormány több mint 3000 bitcoin-t utalt kriptotőzsdékre. Emellett a Mt. Gox hitelezők közelgő visszafizetése további eladási nyomást helyezett a piacra. Az eséshez az is hozzájárult, hogy a BTC futures piacon a long pozíciókat likvidálták -írja a Cointelegraph.

A német kormány bitcoin eladásai

A mai bitcoin árfolyamcsökkenés hátterében a német kormány $172 millió értékű bitcoinjának kriptotőzsdékre történő áthelyezése áll. Július 4-én a német kormányhoz köthető kriptotárca 1300 BTC-t utalt a Coinbase, Kraken és Bitstamp tőzsdékre, majd további 1700 BTC-t egy másik címre. Az elmúlt két hétben több mint 3000 BTC-t utaltak át különböző tőzsdékre.  Ez a kormány egyértelmű szándékát jelzi, hogy  ezen eszközöket eladására fogja kínálni.

A Mt. Gox hitelezők visszafizetése

A bitcoin árfolyam csökkenését tovább súlyosbítja, hogy a Mt. Gox egyre közelebb kerül a hitelezőknek történő 140,000 BTC visszafizetéséhez. Ez most mintegy $8,5 milliárd értéket képvisel. Az Arkham Intelligence adatai szerint a Mt. Goxhoz köthető több tárca kisebb bitcoin utalásokat hajtott végre, jelezve a nagyobb visszafizetések előkészítését. Ezek az utalások a hitelezők több mint tíz éve várakoznak a visszatérítésre, ami további eladási nyomást helyez a piacra.

bitcoin
Július 4-i összliqvidációs érték a BTC piacokon. Forrás: Coinglass
A long pozíciók likvidálása

A bitcoin árfolyam csökkenését tovább fokozza a BTC futures piacon történt masszív long pozíciók likvidálása. Az elmúlt 24 órában több mint $100 millió értékű long pozíció likvidálódott, szemben a $15,45 millió értékű short pozícióval. A long likvidálások akkor következnek be, amikor a kereskedők kénytelenek eladni eszközeiket a long pozícióik lezárásához, ami növeli az eladási nyomást. Ez elősegíti a jelenlegi medvés trend folytatását.

A piaci kilátások

A piaci likvidálások és eladási nyomás elnyelése után a piac stabilizálódhat, alacsonyabb volatilitással. Az open interest (OI) és a finanszírozási ráta csökkenése azt sugallja, hogy a kereskedők visszalépnek az új kockázatok vállalásától, ami óvatosabb piaci kilátásokat tükröz.

Te mit gondolsz, ez már az alja, vagy megyünk még lejjebb? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: