Miért esik a Solana?

A solana (SOL) árfolyama csökkent a szélesebb kriptovaluta piaci korrekció és a közösség csalódottsága miatt az újabb airdropokkal kapcsolatban.

Piaci korrekciók hatása

A solana (SOL) árfolyama jelentősen csökkent, ami részben a kriptovaluta piac általános korrekciójának tulajdonítható. A SOL árfolyama május 9-én még 9%-os növekedést mutatott, és 155 dolláron zárta a napot, de május 10-re 148 dollárra csökkent. Ez jelzi, hogy a SOL számára nehéz visszanyerni a korábbi, 173 dolláros csúcsát, amit több mint négy héttel ezelőtt ért el – írja a cointelegraph.com.

A közösség csalódottsága

A Solana közössége csalódott az új tokenindításokban, különösen a MarginFi és Kamino tokenek körüli események miatt. Ezek az események negatív hatással voltak a befektetői bizalomra, mivel a piac manipulációja és a stabilcoin mennyiségek eltúlzása is kétségeket keltett a felhasználókban.

Piaci pozíció és verseny

Solana jelenlegi piaci kapitalizációja 66 milliárd dollár, ami jelentősen elmarad a legnagyobb versenytárs, a BNB 91 milliárd dolláros értékétől. Ez a helyzet különösen aggasztó, tekintettel arra, hogy a  solana és a BNB április 3-án még egyenlő értéken, 83 milliárd dolláron álltak.

Technológiai és piaci kihívások

A Solana hálózatán végzett tranzakciók mennyiségében bekövetkezett csökkenés további nyomást helyez a SOL árára. A Visa jelentése szerint a stabilcoin tranzakciók jelentős része mesterséges inflációs gyakorlatokhoz köthető, ami kérdéseket vet fel a hálózat megbízhatóságával kapcsolatban.

Jövőbeli kilátások

A folyamatos csalódottság és a hálózati aktivitás csökkenése miatt a piaci szereplők további árcsökkenést várnak a solana-tól. Az Ethereumhoz képest a Solana nem szerepel a legaktívabb nyolc blokklánc között, ami további aggodalmak forrása lehet a befektetők számára.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.