Millennium Management: Rekord Bitcoin ETF befektetés

Millennium Management nemzetközi hedge fund bejelentette, hogy az első negyedév végén közel 2 milliárd dollár értékű spot Bitcoin ETF (tőzsdén kereskedett alap) termékekkel rendelkezik.

A nemzetközi hedge fund -Millennium Management- jelentette, hogy az első negyedév végén 1,94 milliárd dollár értékben rendelkezett öt különböző spot Bitcoin ETF termékkel -írja a Cointelegraph.

A Millennium befektetés jelentősége

A Millennium Management a legújabb negyedéves jelentésében felfedte, hogy március 31-ig 1,94 milliárd dollár értékben rendelkezett spot Bitcoin ETF-ekkel. Az öt fő ETF közül a BlackRock Bitcoin alapja volt a legnagyobb befektetés, több mint 844 millió dollárral. Ezt a Fidelity alapja követte 806 millió dollárral. Ez a diverzifikált portfólió biztosítja, hogy a hedge fund kihasználja a bitcoin piacának változékonyságát és növekedési potenciálját.

A legnagyobb Bitcoin ETF holder

Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas, a Millennium Managementet a Bitcoin ETF „királyának” nevezte, kiemelve, hogy a cég 200-szor nagyobb kitettséggel rendelkezik, mint az új ETF holderek átlaga az első 500 között. A hedge fundok és befektetési tanácsadó cégek jelentős részét teszik ki az új spot Bitcoin ETF vásárlóknak, ami tovább erősíti a bitcoin iránti intézményi érdeklődést.

Millenium

Professzionális befektetők és a bitcoin jövője

A Bitwise befektetési vezetője, Matt Hougan, optimizmusát fejezte ki a bitcoin jövőjével kapcsolatban a kötelező negyedéves 13F bejelentések nyomán. Hougan szerint a professzionális befektetők jelentős arányban vásárolnak Bitcoin ETF-eket, ami jó jel a bitcoin jövője szempontjából. A Hightower Advisors, a Bracebridge Capital és a Cambridge Investment Research cégek is a bitcoin termékek holder-jei között vannak. Ez tovább erősíti a BTC elfogadottságát a pénzügyi világban.

Állami befektetések és a Bitcoin ETF-ek

A Wisconsin állam május 14-én nyilvánosságra hozta, hogy összesen 164 millió dollár értékben rendelkezik a Grayscale és BlackRock által kínált két alapban. Ez a bejelentés rávilágít arra, hogy nem csak magáncégek, hanem állami szervezetek is egyre nagyobb mértékben fektetnek Bitcoin ETF-ekbe. Ez hosszú távon tovább növeli a piac stabilitását és növekedési lehetőségeit.

Te mit gondolsz erről? Vajon felelősségteljesek ezek a befektetések? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.