Napi 1,6 millió Bitcoin tranzakció: A Runes szerepe

A Bitcoin hálózaton április 23-án rekordot döntő tranzakciószámot értek el, ami jelentős mértékben a bitcoin Runes bevezetésének köszönhető.

A BTC Runes bevezetése kulcsfontosságú szerepet játszott a Bitcoin hálózat tranzakciós számának növekedésében, ami új rekordot eredményezett az egy nap alatt feldolgozott tranzakciók számában -számolt be róla a Cointelegraph.

A bitcoin Runes hatása

A BTC Runes (BitRunes), egy új token standard, amely az Ordinals és a BRC-20 protokollok alternatívájaként jött létre, jelentős hatással volt a Bitcoin hálózat napi tranzakciós volumenének növekedésére. A Dune Analytics adatai szerint a Runes tranzakciói április 23-án a BTC tranzakciók 81,3%-át tették ki. A  BitRunes-ról bővebben itt.

A tranzakciós arányok változása

Az április 20-i felezési ciklus kezdetét követően a BTC visszaszerezte a tranzakciós piac nagy részét. Április 29-ig a BTC tranzakciók aránya 77,8%-ra emelkedett, míg a Runes tranzakciók aránya 18,8%-ra csökkent. A többi tranzakció az ordinálok (1,2%) és a BRC-20 tranzakciók (2,3%) között oszlott meg.

Bitcoin Runes rekord

Gazdasági előnyök a bányászatban

A BitRunes növekedése jelentős gazdasági előnyöket hozott a bitcoin bányászati ipar számára. Az Egyesült Államokban működő két legnagyobb bányászati cég, a Stronghold Digital Mining és a Marathon kiemelte a Runes pozitív pénzügyi és funkcionális hatásait.

A Runes és a BRC-20 tokenek jövője

A Runes és a BRC-20 tokenek új lehetőségeket nyitnak meg a BTC használatában, így hozzájárulva a BTCFi fejlődéséhez. Ezek a tokenek új funkciókat és lehetőségeket teremtenek a Bitcoin hálózaton belül.

Van véleményed a kriptopiacról, és szívesen elmondanád? Discord szerverünkön megteheted.