Negatív hangulatban a piac

A bitcoin árfolyama tovább csökken, miközben a piaci hangulat negatív rekordot döntött. Ez hosszú távon mégis kedvező lehet a bikáknak.

Piaci hangulat és hatásai

A Santiment elemzőcég adatai szerint a bitcoin piaci hangulata az elmúlt négy hétben folyamatosan „extrém negatív” szinten mozgott. Ez a jelenség rendkívül ritka. Azt jelzi, hogy a befektetők többsége félelemben vagy érdektelenségben van a bitcoin esetében. Ez az állapot általában a kereskedők kimerüléséhez vezet, ami, összekapcsolva a nagybefektetők felhalmozásával, végül árfolyam-emelkedést idézhet elő – írja a coindesk.com.

Kiemelkedő eladási nyomás

A BTC árának csökkenése az elmúlt hetekben felgyorsult, miután a nagybefektetők mintegy 1 milliárd dollár értékben adtak el bitcoint. Az amerikai technológiai index és a dollár erősödése további nyomást helyezett a kriptovaluta árára, amely most már öt hete alacsonyabb szinten van.

ETF-ek és piaci aktivitás

Az Egyesült Államokban jegyzett bitcoin ETF-ekből az elmúlt hét folyamán 900 millió dollár távozott, ami az április vége óta tartó negatív trendet folytatja. Az ETF-ekből történő kifolyások a piaci bizonytalanságot tükrözik, és a befektetői bizalom további csökkenésére utalhatnak.

Google Trends és a bitcoin iránti érdeklődés

A Google Trends adatai szerint a „bitcoin” keresési kifejezés iránti érdeklődés világszerte csökkent március óta. Ez a tendencia azt sugallja, hogy a kiskereskedelmi befektetők egyre kevésbé kíváncsiak a bitcoinra, ami további nyomást gyakorolhat az árfolyamra.

Jövőbeli kilátások

A rövid távú kilátások nem tűnnek biztatóaknak, néhány kereskedő továbbra is azt várja, hogy a bitcoin ára elérheti a 60 000 dolláros szintet a közeljövőben. Hosszú távon azonban a piac továbbra is bikás maradhat, amint a negatív piaci hangulat enyhül, és az alapvető gazdasági tényezők javulnak.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: