Nesze neked pesszimizmus? Az ETF döntés előtt két éves csúcsot döntött a bitcoin

Miközben már kézzel fogható közelségbe került a SEC döntése a spot Bitcoin ETF kapcsán, a BTC árfolyama közel két év után ismét túllépte a 45.000 dollárt.

December 29-ig kellett beadni SEC-hez a spot Bitcoin ETF javaslatait azoknak, akik már januárban szeretnének döntést kapni. Egyes források szerint több intézménynek is sikerült tartani a határidőt. Január első napjaiban minden piaci szereplő izgatottan várja a döntést és annak hatását a piacra.

Korábban több, egymással ellentétes véleménnyel is lehetett találkozni. Egyesek szerint robbanni fog az árfolyam, mások szerint visszaesés várható, de a bitcoin január első napjaiban rendesen rácáfolt a negatív hangokra.

Miközben egyre közelebb kerül a SEC bejelentése, addig a BTC olyat csinált, amit utoljára 20 hónappal ezelőtt, 2022. április 5-én: átlépte a 45.000 dollárt. Ez azt jelenti, hogy a január 1-i 42.000 dolláros árfolyamról, több mint 6%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában. Az elmúlt egy évben ez közel 170%-os emelkedés a CoinMarketCap adatai szerint.

Legutóbb minden beszakadt

Habár ezek roppant jól hangzanak, érdemes lehet megnézni, mi történt az árfolyammal 2022. április 5. után. Az említett napot 45.241 dolláron zárta a bitcoin, viszont ami utána jött, az sokaknak nagyon fájt. A TradingView adatai alapján ezt követően egy tartós medvepiac indult el, a bitcoin pedig egészen 15.600 dollárig esett vissza – írja a cointelegraph.com.

Még mindig nem tudni, kinek lesz igaza

A vélemények továbbra is megosztottak azzal kapcsolatban, hogy az ETF jóváhagyása rövid távon milyen hatással lesz a Bitcoin árfolyamára.

A Greeks.live kriptoopciós kereskedési platform elemzői azt állítják, hogy a bitcoin nem fog jelentős emelkedést tapasztalni a jóváhagyás napján, a Bitcoin opciók implikált volatilitása miatt.

Az X-en lévő kereskedők másként gondolkodnak: Scott Melkor azt mondta 925 000 követőjének, hogy a bitcoin jelenleg „bika penant”-ot alkot egy hónapnyi konszolidációt követően.

Melkor azt jósolta, hogy a BTC akár 54 000 dollárt is elérhet a napokban a SEC esetleges jóváhagyását követően.

Eközben Gurbacs Gábor, a VanEck tanácsadója azt vízionálta, hogy a kezdeti napokat „cserbenhagyásnak” fogják tekinteni, de végső soron úgy véli, hogy a termékek hatására a következő néhány évben billió dolláros beáramlás lesz tapasztalható.

Szerinted ez most egy utolsó rally a korrekció előtt vagy már „to the moon”? Discordon elmondhatod.