A Bored Ape NFT ára a mélypontjára került

A Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT minimális ára több mint két és féléves mélypontjára került. A Bored Ape Yacht Club kollekció minimális ára jelenleg 11,1 ETH, ami 90%-os csökkenést jelent a dübörgő NFT bikapiac idején elért csúcsához képest.

A BAYC nem helyettesíthető tokenek minimális ára a csúcsról több mint 90%-ot esett, 11,1 ethereumre. A kollekció csúcsa 128 ether volt. A mostani ár 2021 augusztusa óta a legalacsonyabb pont. Az NFT Price Floor szerint a BAYC csak március 1-je óta 50%-os zuhanást ért el – írja a cointelegraph.com.

A Yuga Labs által támogatott projekt 2021 áprilisában indult el – vagyis az alsó határa már négy hónappal az indulás után volt.

Nem minden NFT kezdett zuhanórepülésbe

Meg kell azonban jegyezni, hogy néhány BAYC NFT továbbra is jelentősen meghaladja a minimális árat. Ezt az adott kollekció legalacsonyabb árú NFT-jével számítanak ki. Például a BAYC #830 504,3 ethereumért (akkor 1,92 millió dollárért) kelt el a múlt hónapban, míg számos más ritka termék 30 ETH felett kelt el az elmúlt napokban. A piaci kapitalizáció szerint legnagyobb kollekció, a CryptoPunks szintén csökkent 113,9 ETH-s csúcsáráról, de csak 64%-ot.

Teljes bukás de abszolút siker is lehet

Eközben az iparági kommentátorok továbbra is azon töprengenek, vajon a digitális művészeti NFT-k visszatérhetnek-e. Shi Khai Wei, a LongHash Ventures társalapítója és operatív igazgatója a Cointelegraphnak nyilatkozva azzal érvelt, hogy a digitális művészeti NFT-k „soha nem léteznek önmagukban, mint projektek”, és a mögöttük álló csapatoknak fontolóra kell venniük, hogy összevonják őket más vertikumokkal.

„Nagyon nehéz felhozni dolgokat anélkül, hogy a márkáról és a mögötte álló tényleges termékekről nincs világos elképzelés” – magyarázta Wei.

Az NFT-k azonban „szuperhatalmak” is lehetnek a blokklánc-alapú projektek számára, amelyek már integrálják a játékon belüli gazdaságokat, és tulajdonjogot kínálnak – tette hozzá Wei.

„Sokkal könnyebb, ha már van egy szuper tiszta víziód. Itt van a játék, itt egy infrastruktúra, itt egy lánc, itt egy piactér, és akkor a korai alkalmazói magközösség elfogadja.”

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.