Óriási bitcoin felhalmozás 24 óra alatt

A bitcoin „bálnák” 1,4 milliárd dollár értékű BTC-t vásároltak 24 óra alatt, ennek hatására a tőzsdéken tartott BTC készletek a 2021 decemberi szintre csökkentek.

A bitcoin „bálnák” óriási mennyiségű BTC-t halmoztak fel -1,4 milliárd dollár értékben- 24 órán belül, ennek következtében a tőzsdéken tartott BTC készletek a legalacsonyabb szintre csökkentek 2021 decembere óta. Június 11-én a bitcoin ára esett, és ez ösztönözte a „bálnákat” a vásárlásra -írja a Cointelegraph.

A bitcoin „bálnák” felhalmozása

A bitcoin „bálnák” -vagyis azok a befektetők, akik nagy mennyiségű kriptovalutát birtokolnak-, június 11-én 20,600 BTC-t halmoztak fel, ami 1,38 milliárd dollár értékű. Ez volt a legnagyobb egy nap alatt történt beáramlás február 28-a óta, amikor az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) megjelentek. A beáramlások a „bálna” fiókokba napi 1,300 és 2,200 BTC között mozogtak, amikor a bitcoin ára június 7-én 71,650 dollárról körülbelül 69,000 dollárra esett.

Árfolyam mozgások és reakciók

Június 12-én a bitcoin ára rövid időre emelkedett az Egyesült Államok fogyasztói árindexének vártnál jobb eredményei után. Jelenleg a BTC 67,500 dolláron kereskedik. Ezzel egy időben a kriptotőzsdéken tartott bitcoin készletek 942,000-re csökkentek, ami a legalacsonyabb szint 2021. december 22-e óta. Az alacsony tőzsdei készletek gyakran a piac erősödését jelzik, mivel a befektetők közép- és hosszú távú áremelkedést várnak.

Bticoin

Az ethereum „bálnák” sem alszanak

Az ethereum „bálnák” sem tétlenkednek. Az elmúlt napokban több mint 240,000 ETH-t vásároltak, ami jelenlegi áron majdnem 840 millió dollárt ér. Az érdekesség az, hogy -ellentétben a bitcoinnal- az ethereum készletek növekedtek a kriptotőzsdéken. Jelenleg 17,98 millió ETH található a tőzsdéken, ami 63,1 milliárd dollárt ér.

Piaci kilátások és elemzések

A BTC kriptotőzsdéken található tartalékok csökkenése és a „bálnák” felhalmozása általában pozitív piaci kilátásokat jelez. Az ethereum piacán azonban ellentétes tendencia figyelhető meg, ahol a növekvő készletek bizonytalanságot tükrözhetnek. A bitcoin ára még mindig 8,45%-kal alacsonyabb a március 13-án elért mindenkori csúcsról, amely 73,737 dollár volt.

Te mit gondolsz a BTC és az ETH árfolyamáról? Emelkedni fognak, vagy esni? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: