Rejtélyes bitcoin tranzakciók – Felébredt egy újabb alvó tárca!

Hirtelen egy újabb szunnyadó bitcoin tárca kelt életre!

Egy olyan bitcoin tárcacím, ami már három éve nem mozdult, hirtelen 5 000 bitcoin-t, azaz körülbelül 140 millió dollárt mozgatott meg. A PeckShield nevű blokklánc elemző cég szerint, ezt a hatalmas tranzakciót három címre osztották szét.

? Alvó bálnák ébredése ?

Ez nem az első eset, hogy egy inaktív bitcoin cím újra mozgásba lendül az utóbbi hónapokban. Augusztusban például egy olyan bitcoin cím, ami még Satoshi Nakamoto, a bitcoin titokzatos megalkotójának a korszakában került létrehozásra, 13 év után újra aktiválódott. Ez a cím hatalmas, 1005 BTC-t mozgatott meg, ami nagyjából 29,7 millió dollárt ért. A cím korára való tekintettel felmerült a spekuláció, hogy esetleg kapcsolódhat Satoshi Nakamotohoz, azonban a szakértők gyorsan figyelmeztettek, hogy vigyázzunk a túlzott állításokkal, hiszen ennek valószínűsége igen alacsony.

? Kapcsolódó hírek ?

Szeptemberben egy másik inaktív cím, ami körülbelül 2 100 BTC-t, azaz 56,3 millió dollárt tartalmazott, hat évnyi álom után kelt újra életre. Az eredeti befizetés ezen a címen 2017 októberében történt, amikor a bitcoin ára jóval alacsonyabb volt.

Januárban ugyancsak egy olyan cím, ami 3,5 évig nem végzett semmilyen aktivitást, hirtelen áttette az összes BTC-jét (15 000 BTC!) , ami akkoriban közel 252,5 millió dollárnak felelt meg.

? A bálnák mozognak, de a bitcoin stabil ?

Amikor az alvó Bitcoin címek újra aktívvá válnak, gyakran állnak elő spekulációkkal, melyek szerint a tulajdonosok azért mozgatják meg a pénzüket, mert a bitcoin értéke emelkedni fog, vagy azért, hogy vagyonukat jobban biztosítsák a fejlett blokklánc elemzés miatt.

A jelentős összegű tranzakciók ellenére a bitcoin árfolyama viszonylag stabil, jelenleg 27 931,81 dolláron áll, mindössze 0,3% -os változással. ?

Értsd meg a kriptovaluták világát még mélyebben, és maradj naprakész a Bitcoin mozgásaival a Gray Swan Trading Discord! ?