Rekord magasságban a memecoinok likviditása

A memecoinok piaci likviditása rekord magasságokat ért el, bár a vételi és eladási ár közötti különbség még mindig magas kockázatot jelez.

A likviditás növekedése

A legfrissebb adatok szerint, amelyeket a párizsi székhelyű Kaiko nyújtott, a memecoinok, mint például DOGE, SHIB és mások, likviditása történelmi csúcsra emelkedett. A piaci mélységet 1%-os ársávban mérik, ami azt mutatja, mennyire könnyű nagyobb rendeléseket stabil árakon végrehajtani. Ez a mérték most elérte a 128 millió dollárt, ami jelentős könnyebbséget jelent a kereskedők számára – írja a coindesk.com.

A bid-ask spread kihívásai

Általában, ha a likviditás nő, a vételi és eladási ár közötti különbség, azaz a bid-ask spread szűkül. Ez csökkenti a kereskedési költségeket és javítja az árazást. A memecoinok esetében azonban ez nem így van. A Kaiko jelentése szerint a spread még mindig 2 bázispont felett marad a legtöbb centralizált tőzsdén, ami a magas kockázatot tükrözi.

A kockázatok értelmezése

A Kaiko hozzáfűzi, hogy bár egyre több piaci szereplő vállalja a likviditás biztosítását ezekre az érmékre, a memecoinok továbbra is magas kockázatúnak számítanak a magas volatilitás miatt. Ez arra utal, hogy a befektetőknek óvatosnak kell lenniük a mém érmékkel kapcsolatos tranzakcióik során.

Likviditás növekedésének egyéb tényezői

A likviditás növekedése nem csak az árak emelkedéséből adódik. Sok kis tőkeértékű mém token, mint például a Dogwifhat (WIF), Memecoin (MEME) és a Book of Meme (BOME), jelentős növekedést mutatott a likviditásban, ami 200%-tól 4000%-ig terjedhet. Ez arra utal, hogy a kereskedési aktivitás és az érdeklődés egyre inkább koncentrálódik ezekre a kisebb piacokra is.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: