Rekordmennyiségű bitcoint utaltak pénztárcákba

Miközben a bitcoin ára 63 000 dollár alá süllyedt április 16-án, rekordmennyiségű, 27 700 bitcoint küldtek „felhalmozási címekre”.

A BTC tulajdonosok rekord értékű, 1,7 milliárd dollárnyi BTC-t adtak a „felhalmozási” pénztárcacímekhez egyetlen nap alatt. Ennek oka, hogy a bitcoin ára a hét elején 63 000 dollár alá esett – írja a cointelegraph.com.

1,75 milliárd dollár értékben utaltak

A CryptoQuant legfrissebb adatai szerint 24 órás periódus alatt, április 16. és 17. között több mint 27 700 bitcoint küldtek ,,felhalmozási” pénztárcákba. Ez folyó áron 1,75 milliárd dollár értékű BTC. Ez a bitcoin új napi rekordja. A korábbi rekordot – amikor egyetlen nap alatt 25 500 BTC-t küldtek felhalmozási címekre – idén március 23-án állították be. Ekkor is a 63 500 dollár körül mozgott a BTC árfolyama.

Hosszú távra terveznek

Ezek az adatok azt mutatják, hogy a 63 000 dollár körüli tartományban megemelkedett a vásárlás. Ez arra utal, hogy a nagy, elkötelezett befektetők továbbra is bíznak a bitcoin felhalmozásában és hosszú távon történő megtartásában.

A felhalmozási cím egy bitcoin pénztárca, amelyről még nem történt kifizetés, és 10 BTC feletti egyenleggel rendelkezik. Ezeket a címeket átvizsgálták, hogy kizárták azokat a pénztárcákat, amelyekről ismert, hogy kapcsolatban állnak bitcoin bányászokkal és kriptotőzsdékkel.

Utolsó alkalom a nagybevásárlásra

Számos piaci elemző, köztük az álnéven kereskedő Rekt Capital felvetette, hogy az idei év első néhány hónapja lehet az utolsó alkalom, hogy a befektetők „akciós áron” vehetnek bitcoint a felezés utáni rally eseménye előtt.

A 453 000 X követőjének április 17-én közzétett bejegyzésében Rekt Capital elmondta, hogy a bitcoin árfolyama jelenleg a korábbi felezési ciklusokhoz hasonlóan zajlik. Rekt kifejtette, hogy a közelmúltban bekövetkezett zuhanás – amely során a BTC több mint 14%-ot zuhant a március 13-i 73 600 dolláros történelmi csúcsához képest – a „felezés előtti visszaesés” várható része volt.

Azt jósolják, hogy a bitcoin „újrafelhalmozási fázisába” léphet a felezési eseményt követően, ami a jelenlegi információk alapján várhatóan április 20-án következik be.

,,A korábbiakban az „újrafelhalmozási fázis” alig több mint egy évig tartott, de a jelenlegi felgyorsult piaci ciklusban ez a szám a felére csökkenhet ” – tette hozzá Rekt.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.