SEC jóváhagyás küszöbén az Ether ETF-ek

A spot Ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyása közel van, de pontos indulási dátum még nincs.

Az Egyesült Államokban nyolc spot Ether tőzsdén kereskedett alap (ETF) közel áll a bevezetéshez. A pontos indulási dátum azonban még nem ismert. A Bitwise vezető megfelelőségi tisztviselője, Katherine Dowling szerint az S-1 módosításokkal kapcsolatos kérdések egyre ritkábban kerülnek elő a SEC és az ETF kibocsátók között. Ez a jóváhagyás közeledtére utal. A piaci várakozások szerint ezek az ETF-ek akár 15 milliárd dolláros beáramlást is hozhatnak az első 18 hónapban -írja a Cointelegraph.

A SEC és a spot Ether ETF-ek

Az Egyesült Államokban nyolc spot Ether tőzsdén kereskedett alap (ETF) közel áll a bevezetéshez. A Bitwise kriptoeszköz-kezelő cég vezető megfelelőségi tisztviselője, Katherine Dowling szerint a pontos indulási dátum még mindig ismeretlen. A SEC (U.S. Securities and Exchange Commission, magyarul: Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) és az ETF kibocsátók között egyre kevesebb kérdést vetnek fel az S-1 módosítások, ami azt jelzi, hogy közel vagyunk a célegyeneshez.

Az S-1 jelentőségéről

Az S-1 űrlapok információkat tartalmaznak a kibocsátóról és a forgalomba hozni kívánt értékpapírokról. Amint ezeket jóváhagyják, a termékek elindulhatnak. Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben azt jósolta, hogy a spot Ether ETF-ek valamikor nyáron indulhatnak el. Több spot Ether ETF kibocsátó már hat hete vár arra, hogy S-1 regisztrációs nyilatkozataikat aláírják a SEC által, miután a szabályozó május 23-án jóváhagyott több 19b-4 beadványt.

Az Ether ETF-ek piaci várakozásai

A Bitwise befektetési igazgatója, Matt Hougan szerint a spot Ether ETF-ek akár 15 milliárd dolláros beáramlást is vonzhatnak az első 18 hónapban. Ez nagyjából megegyezik azzal az összeggel, amit a spot Bitcoin ETF-ek elértek a hat hónappal ezelőtti indulásuk óta. A SEC nyitott más kriptoalapú termékekre is a bitcoin és ethereum mellett. A Chicago Board Options Exchange (CBOE) például július 8-án nyújtott be kérelmet spot Solana ETF-ek listázására a VanEck és a 21Shares nevében.

A SEC és az új kriptoeszközök

Dowling elmondta, hogy a SEC nyitott volt a bitcoin és ethereum termékeken túli alapokkal kapcsolatos tárgyalásokra is. Szerinte a kommunikáció a SEC-vel ezekről a termékekről meglehetősen biztató volt. Ugyanakkor nem biztos abban, hogy Gensler vezetése alatt egy harmadik spot kripto ETF jóváhagyásra kerülne. Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF elemzője hasonló megfigyelést tett július 9-én, mondván, hogy egy spot Solana ETF kérelme valószínűleg „halott ügy” lenne, ha Biden újraválasztása esetén Gensler maradna a pénzügyi szabályozó élén.

Te mit gondolsz, átszakad a gát és nemsokára egyre több spot ETF jelenik meg a piacon? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: