Solana és az afrikai kriptopiac érettsége

A Solana közösségi erőfeszítései és rezilienciája jelentős hatással voltak az afrikai kriptopiac érettségére, elősegítve a technológia széleskörű elfogadását és alkalmazását a kontinensen.

A kriptoipar rezilienciája

Oladotun Wilfred Akangbe, a Flincap – egy afrikai over-the-counter kriptotőzsde platform – marketingigazgatója kiemelte, hogy a kriptoipar folyamatosan növekszik és érik, megmutatva képességét arra, hogy különböző kihívásoknak ellenálljon. Az ipar növekedése és érettsége különösen figyelemre méltó a szabályozási problémák ellenére, mint amilyenek a Binance körüli ügyek és Changpeng Zhao, a Binance alapítójának 2023 novemberi bűnös vallomása az Egyesült Államok pénzmosási törvényeinek megsértése miatt – írja a cointelegraph.com.

Solana közösségi erejének hatása

Akangbe szerint bármely technológia ereje és elfogadottsága nagyban függ a közösség erejétől. A kriptovaluta projektek folyamatos fókusza a közösségi problémák megoldására, különösen a pénzátutalások és nemzetközi fizetések terén, pozitív éves növekedést mutat. „Az ilyen közösségek építésével közelebb vagyunk a mainstream elfogadáshoz, mint valaha,” mondta Akangbe. Ez a vélemény a közelmúltban megrendezett Solana Allstars Nigeria közösségi találkozók sorozatát követi, amelyek Nigéria különböző részein zajlottak, bemutatva a Solana virágzó közösségét Afrikában.

Solana vezeti az afrikai Web3 elfogadást

A Solana Foundation több kezdeményezést is elindított, mint például találkozók, hackathonok és oktatási workshopok, amelyek hatékonyan vezettek be sok afrikait a Solana ökoszisztémába. Ezek az események növelik a közösségi elkötelezettséget és elősegítik a blokklánc technológia gyakorlati alkalmazását. Különböző decentralizált csoportok világszerte népszerűsítik a Solanát. A nigériai Solana Allstars csapat az egyik legaktívabb Web3 elfogadási csoportként emelkedett ki. Akangbe megjegyezte, hogy ezek az erőfeszítések elterelik a felhasználók figyelmét az ármozgásokról és a Solana projektek valós világban való hasznosságára fókuszálnak.

Jövőbeli kilátások és ETF-ek

Az utóbbi időben fokozódott a spekuláció egy spot SOL ETF jóváhagyása körül az Egyesült Államokban. A Bloomberg elemzője, Eric Balchunas szerint az ETF csak akkor válhat reálissá, ha az Egyesült Államok kormányzata és a SEC vezetése megváltozik. Több ETF kibocsátó nyújtott be kérelmet egy spot SOL ETF-re. Június 28-án a 21Shares S-1 kérelmet nyújtott be a SEC-hez, egy nappal azután, hogy az ETF kibocsátó VanEck benyújtotta saját kérelmét.

A solana (SOL) ára július 1-jén 48 órán belül több mint 15%-kal esett, elérve a 121 dolláros mélypontot. Az elmúlt hét veszteségei körülbelül 10%, míg az elmúlt hónapban 23% volt. Ez a piaci visszaesés azonban nem csökkentette a Solana afrikai közösségének elkötelezettségét és növekedési potenciálját.

Összefoglalva, a Solana jelentős hatást gyakorolt az afrikai kriptopiac érettségére és fejlődésére. A közösségi kezdeményezések és a technológia gyakorlati alkalmazása elősegíti a széleskörű elfogadást. A jövőbeli lehetőségek, mint például az ETF-ek, tovább növelhetik a Solana iránti érdeklődést és befektetési potenciált a régióban.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: