A Solana NFT-k eladási volumene 5 milliárd dollárnál jár

A Solana-alapú nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) elérték az 5 milliárd dolláros értékesítési volument, miután az elmúlt négy hónapban felfelé ívelt az NFT-kereskedelem blokkláncon.

A cointelegraph.com cikke szerint február 23-án a CryptoSlam adatgyűjtő kimutatta, hogy a Solana hálózaton alapuló NFT-k mindenkori eladási volumene már 5 013 847 972 dollár. Az adatok azt is mutatják, hogy a blokkláncnak több mint 2,2 millió vásárlója és 1,6 millió eladója van. Ezzel a blokkláncon belüli NFT-tranzakciók teljes száma közel 43 millióra nőtt.

Tavaly év végén kapott lendületre

A Solana NFT-k 2023 decemberében a második legnagyobb havi értékesítési volumenüket érték el. Ebben a hónapban 365 millió dollár volt a volumen.

A Solana NFT-k nem teljesítettek olyan jól a 2023 novembere előtti négy hónapban. 2023 júliusa óta a Solana-alapú NFT-k havi értékesítési volumene nehezen tudott 40 millió dollár feletti mennyiséget elérni. A dolgok azonban 2023 októbere után megváltozni kezdtek. A Solana-alapú NFT-k eladási volumene akkor kezdett életjeleket mutatni, amikor 2023 novemberében elérte a körülbelül 82 millió dolláros havi értékesítést – ez 192%-os ugrás az előző hónaphoz képest, amikor csak körülbelül 28 millió dollárt értek el.

A lendület a következő hónapokban is folytatódott. 2023 decemberében a Solana NFT-jei körülbelül 365 millió dolláros havi eladást könyveltek el. A rekord a második legmagasabb havi eladási volumen volt a 2021 októberi 373 millió dolláros rekordját követően.

Januárban visszafogottabb lett

Míg az eladások volumene kissé lelassult januárban, a Solana NFT-jei a hónap során még mindig több mint 239 millió dollárt értek el. A cikk írásakor a februári havi értékesítési volumen 161 millió dollár.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.