A spot Ethereum ETF-ek kereskedése július 2-án kezdődhet

Az első spot Ethereum ETF-ek kereskedése az Egyesült Államokban július 2-án kezdődhet meg, mondta Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője.

A Bloomberg ETF elemző, Eric Balchunas szerint az első spot Ethereum ETF-ek kereskedése az Egyesült Államokban július 2-a előtt kezdődhet meg. Balchunas jelenlegi legjobb tippje alapján a kereskedés ezen a dátumon indulhat -írja a Cointelegraph.

A SEC és a Spot Ethereum ETF-ek

A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas szerint az első spot Ethereum ETF-ek (exchange-traded funds, azaz tőzsdén kereskedett alapok) július 2-án kezdhetik meg kereskedésüket az Egyesült Államokban. Balchunas egy június 15-i bejegyzésében jelentette be, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) munkatársainak megjegyzései az ETF-kérelmezők S-1 alkalmazásaira „meglehetősen enyhék voltak, semmi jelentős”, és azt kérte, hogy egy héten belül küldjék vissza őket. Korábban itt írtunk a SEC spot Ethereum ETF elfogadásával kapcsolatban.

Az elsődleges időzítés

Balchunas szerint van esély arra, hogy a SEC a következő héten hatályba lépteti ezeket az ETF-eket. Mindezt azért, hogy még az ünnepi hétvége előtt lezárják az ügyet. Az ETF-ek hatályba lépésének az eljárását az amerikai függetlenség napja (július 4) előtt kívánják befejezni. Balchunas egy nappal korábban még arról beszélt, hogy az Ethereum ETF kérelmezői még mindig várnak a „Division of Corporation Finance” (Vállalati Pénzügyi Részleg) visszajelzésére. Ez a SEC egyik részlege, és arról vitatkozott, hogy elhalasztja-e július 4-i előrejelzését.

A SEC szélesebb időkerete

A SEC elnöke, Gary Gensler egy szélesebb időkeretet adott meg a spot Ethereum ETF-ek kereskedésének megkezdésére, jelezve, hogy ez akár három hónapon belül, szeptember végéig megtörténhet. Azonban csak egy héttel korábban Gensler azt mondta, hogy az Ethereum ETF-ek jóváhagyásának sebessége attól függ, milyen gyorsan tudják a kibocsátók megválaszolni a SEC megjegyzéseit.

Ethereum

Piaci várakozások és vélemények

Néhány kereskedő reménykedik abban, hogy az ethereum árfolyama követni fogja a bitcoin árfolyamának mozgását az ETF jóváhagyását követően, amely január 11-én érte el csúcsát 73 679 dolláron március 13-ig. Nem mindenki osztja azonban ezt az optimizmust. Stephen Richardson, a Fireblocks pénzügyi piacokért felelős ügyvezető igazgatója szerint az első napos befizetés (inflow) nem lesz olyan erős, mint a spot Bitcoin ETF-ek esetében. Főleg azért, mert az ethereum eszköz használati esetének értékelése sokkal nehezebb.

Az ethereum hasznosságának értékelése

Richardson szerint a legnagyobb hiányosság az, hogy nincs széleskörű konszenzus az Ethereum blokklánc hasznosságának vagy kihasználtsági arányának értékeléséről. Ez az értékelési bizonytalanság befolyásolja az Ethereum ETF-ek iránti kezdeti keresletet is.

Te mit gondolsz, egyáltalán tényleg el fogják fogadni július 4-e előtt aspot Ethereum ETF-eket? És tényleg kilőhet az ETH ára? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: