Tárgyalás vagy csapda? Binance a Nigériai Kormány hálójában

A Binance vezérigazgatója szerint a nigériai kormány veszélyes új precedenst teremtett, miután a tárgyalásokra behívott cégvezetőket fogva tartották.

Richard Teng, a Binance vezérigazgatója szerint a nigériai kormány veszélyes új precedenst állított elő, amikor cégvezetőket fogva tartottak a tárgyalások során. Ez a gyakorlat jelentős kockázatot jelent minden nemzetközi vállalat számára.  Ezen kívül fenyegeti a globális üzleti stabilitást -írja a Cointelegraph.

Váratlan fogvatartás a tárgyalások során

A Binance kriptovaluta-csereplatform vezérigazgatója, Richard Teng nyilvánosságra hozta, hogy a nigériai kormány fogva tartotta a cég két munkatársát egy olyan találkozó után, amelyre őket hivatalosan is meghívták. Ez a lépés komoly aggodalmakat keltett a nemzetközi üzleti közösségben, hiszen ez arra utal, hogy a kormányzati meghívások mögött rejtett fenyegetések is állhatnak.

Korrupcióra utaló jelek

A találkozók során több ismeretlen személy közelítette meg a Binance képviselőit. Ezután felvetettek nekik egy titkos megállapodást, amely szerint a vállalatnak jelentős összegű kriptovalutát kellene fizetnie. Mindezt azért, hogy elsimítsák az ellenük felhozott vádakat. A Binance jogi képviselője visszautasította ezt a javaslatot, és a cég tovább folytatta a konstruktív párbeszédet a nigériai hatóságokkal, az esetleges jogi következmények ellenére.

Binance

Biztonsági ígéretek és a valóság

Annak ellenére, hogy biztonsági ígéreteket kaptak, Tigran Gambaryan és Nadeem Anjarwalla, a Binance afrikai vezetői fogva tartották. A nigériai kormány különböző követeléseket fogalmazott meg a vállalattal szemben. Ebbe beletartozott az is, hogy a helyi pénznem, a nairát delistázzák és részletes felhasználói adatokat adjanak át.

Szolgáltatások felfüggesztése és további lépések

Válaszul a kialakult helyzetre, a Binance több szolgáltatását is felfüggesztette Nigériában. A cég kiemelte, hogy az intézkedések célja a biztonságos környezet megteremtése és a fogva tartott munkatársak, köztük Gambaryan szabadon bocsátásának előmozdítása.

Foglalkoztat a kriptokereskedés? Csatlakozz Discord szerverünkhöz