Több mémtoken is szárnyalásba kezdett

Az Ethereum és Solana ökoszisztémák prominens mémtokenjei, mint például a PEPE és a WIF, jelentősen megemelkedtek, közel 50%-ot emelkedtek a napokban.

A mémtokenek szárnyalásba kezdtek február utolsó hetében. Az ilyen kriptok megugrása az egyik jele annak, hogy a kereskedők a blokkláncok növekedését vizionálják. Az optimista piaci hangulat következtében a tőke már nemcsak a nagyobb kriptokba áramlik, hanem a kisebb tokenekbe is. Az effektus hatására kiemelkedően jól teljesítettek az Ethereum és a Solana ökoszisztéma mémtokenjei.

A mémtokenek lekörözték a piacot

A coindesk.com beszámolója szerint Pepe (PEPE), a béka témájú mémtoken az Ethereumon, 51%-ot emelkedett 24 óra alatt, és elérte a májusban tapasztalt árszinteket. A Bonk, a Solana kutyatémájú tokenje 25%-ot erősödött. A Solana-alapú Dogwifhat (WIF) 65%-ot ugrott, mielőtt visszaesett volna. Ezzel szemben a CD20, a szélesebb piac mérőszáma csupán 6%-ot tett ki. A CoinGecko adatai szerint a mémtoken kategória átlagosan több mint 13%-ot erősödött az elmúlt 24 órában .

A pepe mémtoken határidős kereskedésének volumene mindösszesen 5 millió dollár volt, ami arra utal, hogy az áremelkedést leginkább a spot kereslet vezérelte.

A hálózatba vetett bizalmat mutatja

A mémokenekre általában úgy tekintenek, hogy nincs belső értékük. A közelmúltban azonban egyre inkább előtérbe került az a szemlélet, hogy a mémtoken vásárlás egyfajta béta fogadás arra a hálózatra, amelyen az adott token van. Egyesek, például az Avalanche blokkláncot fenntartó non-profit szervezet, az Avalanche Foundation, még a hálózatra épített mém tokenekbe is elkezdtek befektetni, elismerve azt az online kultúrát és memetikai értéket, amelyet az ilyen tokenek a befektetők körében növelhetnek.

Egyesek szerint a mémérmék nyereséges, bár kockázatos módja az ökoszisztéma növekedésének.

„Bár a mém tokenek nem szerepelnek a narratívában, gyakran pfelpumpálják az árat. A kereskedők ilyenkor az ETH-ról és a BTC-ről az altcoinokra helyezkednek át” – mondta Nick Ruck, a ContentFi Labs vezérigazgatója a CoinDesknek a Telegram-üzenetben.

Eközben legalább hat pénztárca több mint 4 millió dollár értékben adott el PEPE tokeneket kedd elején, ami hozzájárult az eladási nyomáshoz.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.