Több mint egy millió új kripto token indult el április óta

Az április óta elindított több mint egy millió új kripto token közel fele memecoin, amelyeket a Solana hálózaton hoztak létre.

Az április óta elindított több mint egy millió új kripto token közel fele memecoin, amelyeket a Solana hálózaton hoztak létre. Az Ethereum hálózaton is jelentős növekedés figyelhető meg, különösen a Coinbase Base platformján -írja a Cointelegraph.

Tokenek robbanásszerű növekedése

Az április óta eltelt időszakban több mint egy millió új kripto tokent hoztak létre, amelyek közül több mint 370,000 az Ethereum hálózaton jelent meg, míg több mint 640,000 – főleg memecoin – a Solana hálózaton került kibocsátásra. Az Ethereumon elindított tokenek 88%-át a Coinbase layer-2 blockchain, a Base, platformján hozták létre, amelyet a kedvező költségei miatt vonzóvá vált a fejlesztők számára.

Memecoinok és a Solana hálózat

A Solana hálózaton az április óta létrehozott 643,227 új token közül 466,914 memecoin. A Step Finance elemzési platform adatai szerint a pump.fun Solana-alapú memecoin platformon követhető a memecoinok számának növekedése. A CoinMarketCap az utóbbi 30 napban hozzáadott 500 új tokenből is többségében memecoinokat listázott.

meme token

Piaci reakciók és kritikák

A memecoinok növekedése vegyes fogadtatásra talált a kripto közösségben. Egyesek szerint a memecoinok terjedése negatív hatással van a kripto értékekre, mivel sok pénz áramlik csalárd projektekbe, ahelyett, hogy nagyobb, legitim projektekbe fektetnék. A Cointelegraph áprilisi vizsgálata szerint a Base platformon indított memecoinok egyhatoda csalás, és több mint 90%-uk sebezhető volt.

Profithajhászás és memecoinok

Annak ellenére, hogy sok kritikát kapnak, a memecoinok az első negyedév legjövedelmezőbb kripto narratívájának bizonyultak. A CoinGecko memecoin kategóriájában több mint 600 coin található, összesen 52,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, ami közel fele a Tether piaci értékének. A memecoinok sikerét a könnyű létrehozhatóság és a gyors profit reménye táplálja, azonban sok esetben csak a csalók nyernek belőlük, akik gyorsan átváltják a kripto eszközeiket fiat pénzre.

Te mit gondolsz a memecoinokról? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön