Történelmi pillanat jöhet, a Goldman Sachs is beléphet a kriptopiacra az ETF miatt

Állítólag tárgyalások folynak a Grayscale Investments és a JPMorgan, valamint Grayscale és a Goldman Sachs között arról, milyen partnerséget tudnának kialakítani a spot Bitcoin ETF kapcsán.

A Bloomberg január 4-én számolt be arról, hogy a kriptográfiai eszközkezelő, a Grayscale Investments és két óriás bank, a JPMorgan és a Goldman Sachs között tárgyalások zajlanak. Az ügyet ismerő források alapján a tárgyalás majdnem két héttel azután történt, hogy a Grayscale módosított S-3 kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC). A beadott dokumentumból nem derült ki, kik lennének a Grayscale engedélyezett partnerei (röviden AP), így ez azóta is állandó találgatások tárgya.

Az AP-k megnevezésének elmulasztása azért is érdekes, mert a korábban beadott S-1 űrlapjában a Jane Streetet és a JPMorgant nevezte meg partnerként – szúrta ki a cointelegraph.com.

Kulcsszerepük lesz, de mégsem kell megnevezni őket

Az engedélyezett résztvevők fontos szerepet játszanak az ETF kezelésében. Ezek a partnerek segítik elő az alap részvényeinek létrehozását és visszaváltását. Egy ETF-kibocsátó több pénzügyi céget is megnevezhet partnerként. A lényeges szerepük ellenére mégsem kell megnevezni ezeket a szereplőket a beadott kérelmeken.

Történelmi együttműködés jöhet

Míg a JPMorgant már megnevezték több spot Bitcoin ETF kérvényben, a Goldman Sachs esetében ez nem igaz. Utóbbi a Greyscale együttműködésének köszönhetően csatlakozhat más Wall Street-i óriásokhoz, köztük a Cantor Fitzgeraldhoz és a Jane Streethez, amelyeket más ETF-kibocsátók már megjelölték partnerként.

A Goldman Sachs eddig semleges álláspontot képviselt a kriptovalutákkal és a digitális eszközszektorral szemben. A Fox Business-nek adott december 27-i interjúban a Goldman digitális eszközökért felelős vezetője, Matthew McDermott azt mondta, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása elősegítené a kriptopiac érettségét, és szélesebb körben ösztönözné a digitális eszközökbe történő fokozott intézményi befektetést.

Discord szerverünkön szívesen olvassuk véleményed a témával kapcsolatban.