Triplázódtak a részvényárak az ETF híre miatt

A MicroStrategy (MSTR) részvényeinek árfolyama 2023-ban több mint 350%-ot emelkedett, nagyrészt a spot bitcoin ETF jóváhagyásával kapcsolatos várakozások miatt.

A cég részvényeinek teljesítményét a vállalat hatalmas mértékű bitcoin-kitettsége fűtötte. A MicroStrategy és leányvállalatai 189.150 BTC-vel rendelkeznek, ami együttesen körülbelül 5,9 milliárd dollárt jelent. A cointelegraph.com jelentése szerint a portfóliójukban lévő BTC-ket átlagosan 31.168 dollárért vették.

Egyes elemzők a MicroStrategy részvényeit a kriptovalutának való kitettsége miatt „alapvetően tőkeáttételes bitcoin ETF-nek” minősítik. A Seeking Alpha cég negyedéves eredményén alapuló elemzése szerint a hosszú távú, alacsony kamatozású kölcsön és részvénykibocsátás kombinációját használták a cég BTC-vásárlásainak finanszírozására.

,,Saylor szemszögéből nem bölcs dolog olyan fiat valutában megtakarítani, amely folyamatosan leértékelődik, amikor a vállalat vagyonát egy olyan likvid eszközbe is helyezheti, amely nem szenved a drámai inflációtól. „ – olvasható az elemzésben.

Discord szerverünkön folyamatosan foglalkozunk a közelgő ETF jóváhagyással. Nézz be, ha nem akarsz lemaradni.