Trump a megválasztása után elfogadóbb lenne a kriptokkal

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump jelezte, hogy kormánya valószínűleg pozitív álláspontot képviselne a kriptovalutákkal kapcsolatban, ha ismét a Fehér Házba kerülne.

Donald Trump és bitcoinról és a kriptovalutáról beszélt napokban a CNBC-nek adott interjújában – írja a cointelegraph.com.

Cipőket adott el kriptoért

,,Néha szórakozásból csinálok apró dolgokat, és pénzt keresek vele” – mondta Trump. Azt mondta, hogy nem vásárolt bitcoint. Hozzátette: „Ha belegondolunk, ez egy további valutaforma. […] Őrült új valuták. Így hívom őket, tudod, mint a bitcoin és társai.”

A volt republikánus elnök és jelenlegi elnökjelölt nemrégiben tornacipőt adott ki. Sok párért kriptovalutában fizettek, „és el sem tudtam hinni az összeget – mondta.

Megváltozott a hozzáállása

Trump hivatali ideje alatt szkeptikus volt a kriptovalutákkal kapcsolatban, de az év elején jelezte, hogy hozzáállása megváltozott. Trump „átverésnek” nevezte a kriptovalutát, miközben az elnök azt mondta Steve Mnuchin pénzügyminiszternek, hogy „menjen a bitcoin után”.

A republikánus elnökjelöltség korábbi várományosa, Vivek Ramaswamy és Ron DeSantis sokkal hangosabb és határozottabb támogatói voltak a kriptovalutáknak. A független jelölt, Robert F. Kennedy, Jr. szintén támogatja a kriptovalutát.

Ezzel szemben a Biden-adminisztráció kedvezőtlenül járt el a kriptoval kapcsolatban, főleg az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleten keresztül. Gary Gensler SEC-elnököt  gyakran bírálják a kriptokkal kapcsolatos kétértelmű politikája és a „végrehajtás általi szabályozás” terén tett erőfeszítései miatt.

A CBDC-t nem támogatná

A Biden-adminisztráció valószínűleg jobban hajlandó elfogadni az amerikai központi banki digitális valutát (CBDC), mint Trump. Joe Biden elnök 14067. számú, „A digitális eszközök felelősségteljes fejlesztésének biztosítása” című végrehajtási rendelete számos szövetségi osztály és ügynökség számára előírta a technológia kiterjedt kutatását.

Trump a többi republikánus jelölthöz és Kennedyhez hasonlóan határozottan ellenzi az amerikai CBDC-t, bár Trump álláspontját a CBDC-vel kapcsolatban korábban pozitívnak értelmezték.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.