Trump támogatja a bitcoin bányászatot az Egyesült Államokban

Donald Trump kifejezte támogatását a bitcoin bányászat iránt, miután találkozott amerikai kriptobányász cégek vezetőivel, és kijelentette, hogy a bitcoin segíthet az elektromos hálózat erősítésében és új munkahelyek teremtésében.

A kriptobányászati iparág iránt Donald Trump támogatását fejezte ki, miután a vezetők bemutatták neki, hogyan erősíthetik meg az elektromos hálózatot és teremthetnek új munkahelyeket -írja a Cointelegraph.

Trump támogatja a kriptobányászatot

Az Egyesült Államok elnökjelöltje, Donald Trump, szerdán megerősítette támogatását a bitcoin bányászat iránt. Ezt aztuán tette meg, miután találkozott több amerikai kriptobányász cég vezetőivel. Trump a Truth Social nevű platformján közzétett június 11-i bejegyzésében kijelentette, hogy azt szeretné, ha „az összes megmaradt bitcoin az USA-ban lenne létrehozva”. Ekkor azt állította, hogy ez segítene az ország energiafölényének elérésében.  Korábban már fogadta a bitcoin bányászokat floridai Mar-a-Lago rezidenciáján Trump, ahol többek között a Riot Platforms vezérigazgatója, Jason Les, és a cég közpolitikai vezetője, Brian Morgenstern is jelen volt.

A bitcoin és a nemzeti védelem

Trump úgy véli, hogy a bitcoin az ország „utolsó védelmi vonala” a központi bank digitális pénznemével szemben. Jerome Powell, a Fed (magyarul: Szövetségi Tartalék Rendszer) elnöke márciusban kijelentette, hogy az Egyesült Államok még messze van attól, hogy ajánljon vagy elfogadjon bármilyen formában egy központi bank által kibocsátott digitális pénznemet. Trump véleménye szerint a bitcoin bányászatának támogatása hozzájárulhat az elektromos hálózat erősítéséhez és új munkahelyek teremtéséhez.

Politikai támogatás és ellentmondások

A CleanSpark elnöke, Matthew Schultz elmondta a Bloombergnek, hogy Trump ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja az ágazatot, ha megválasztják novemberben. Amanda Fabiano, a TeraWulf igazgatósági tagja szerint az iparágnak politikusokra van szüksége. Legfőképpen olyanokra, akik érdeklődnek a bitcoin és a bitcoin bányászat előnyei iránt. Joe Biden elnök azonban 30%-os villamosenergia-adót javasolt az amerikai bitcoin bányászok számára. Ezáltal az ágazat egyre nagyobb politikai nyomás alá kerül a kibocsátásai, energiafogyasztása és az elektromos hálózatokra gyakorolt lehetséges hatásai miatt.

Trump

A bitcoin és az elektromos hálózat

Fabiano egy bejegyzésben azt írta, hogy a csoport Trumppal arról tárgyalt, hogyan segíthet a bitcoin bányászat az elektromos hálózat erősítésében és a munkahely teremtésben. Trump korábban már elfogadott kriptovalutát a kampányfinanszírozásához, és egy vacsorát is rendezett a Mugshot NFT-k  (nem-helyettesíthető tokenek) tulajdonosai számára.

Trump álláspontjának változása

2021-ben, amikor elnökként szolgált Trump, úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin „úgy tűnik, egy átverés”. Azóta azonban változtatott álláspontján, hogy elnyerje az iparág most már jól finanszírozott lobbicsoportjainak támogatását a 2024-es elnökválasztási kampányában. Trump nemrég kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad „második helyen” végeznie a kriptó terén, és még „kriptoelnöknek” is nevezte magát június elején.

Szerinted merre halad a kriptobányászok sorsa az USA-ban? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: