Újabb Ethereum ETF döntést napolt el a SEC

Az Ethereum ETF termék jóváhagyásával vagy elutasításával kapcsolatos döntést a várakozásnak megfelelően elhalasztotta a SEC.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) kedden elhalasztotta döntését az Invesco és a Galaxy Digital által közösen beadott spot Ethereum kérvényéről – derül ki a coindesk.com beszámolójából.

A javasolt termék lehetővé tenné a professzionális befektetők számára, hogy közvetlen kitettséget szerezzenek a spot Ethereumnak. Jelenleg a CME-n jegyzett határidős ETH az egyetlen módja annak, hogy a szabályozott amerikai befektetők és alapok kereskedjenek az Ethereummal.

James Seyffart, a Bloomberg Intelligence elemzője szerint a késleltetési döntés megfelelt a várakozásoknak.

,,Teljes mértékben várható volt. Az elkövetkező hónapokban is több késés fog előfordulni” – mondta Seyffart. „A spot Ethereum ETF-ek számára jelenleg csak május 23-a számít. Ez a @vaneck_us végső határideje.”

Januárban a SEC elhalasztotta a Grayscale Investments kérelmét, hogy  ETHE termékét ETF-re alakítsa át. Ezenkívül a BlackRock által beadott spot Ethereum ETF kérelméről is késleltette a döntést.

Ennek megfelelően a pénzügyi óriások az ETH 70%-os emelkedésére számítanak a következő hónapokban, mivel az ETF-kérelmeket várhatóan májusban hagyják jóvá.

„A várható május 23-i jóváhagyási dátumhoz közeledve arra számítunk, hogy az ETH árak nyomon követik, vagy felülmúlják azt, amit a bitcoin produkált a hasonló időszakban”– áll a Standard Chartered Bank januári feljegyzésében.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.