Újabb hét ETF beadvány a SEC asztalán

A SEC december 29-ét tűzte ki a spot BTC ETF S-1 módosítások benyújtásának határidejeként. A határidő napján további 7 jelentkező beadványa érkezett meg.

Az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC) tavaly december 29-et tűzte ki határidőnek azok számára, akik az elbírálások első hullámában akarnak részt venni. Az ARK Invest egy nappal a határidő előtt, már december 28-án benyújtotta az Ark 21Shares Bitcoin ETF S-1 regisztrációs nyilatkozatának módosítását.

Az utolsó pillanatra hagyták

Többen kivártak az utolsó pillanatig, ugyanis december 29-én további 7 cég nyújtotta be az S-1 űrlapjának végleges módosítását. A határidő napján az Invesco a Galaxy, a Bitwise, a WisdomTree, a Fidelity, BlackRock, a Van Eck és a Valkyrie papírjai érkeztek még be – írja a cointelegraph.com.

Bejelentették a partnereket

A beadott dokumentumokból kiderül, hogy néhányan már megnevezték az engedélyezett partnereiket (AP) is. Az Invesco Galaxy a Virtut és a JPMorgant választotta , míg a WisdomTree és a Fidelity a Jane Street Capitalt jelölte meg. A Bitwise még nem nevezte meg, de az új S-1-ben megjegyezte, hogy egy meg nem nevezett fél akár 200 millió dollárnyi spot Bitcoin ETF részvény megvásárlásában is érdekelt.

A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas szerint döntésre január 9-én lehet számítani, és a kereskedés január 11-e körül kezdődhet. A Reuters szerint, ha a jóváhagyják az indulást, a kibocsátókat már január 3-án értesíthetik.

Szerinted egyből elfogadják a kérelmeket? Discord szerverünkön elmondhatod.