Újabb mémtoken ára duplázódott meg egy nap alatt

A kutyatémájú token, a floki (FLOKI) ára több mint 100%-kal emelkedett 24 óra alatt.

A mémtoken közössége elfogadta a token 2%-ának elégetésére vonatkozó javaslatot. Ennek hatására a FLOKI ára rövid időn belül megduplázódott. A közösség csupán minimális százaléka szavazott az égetés ellen, ugyanis a coindesk.com beszámolója szerint 90%-uk az égetés mellett tette le a voksát.

Az égetés azt jelenti, hogy a tokenek egy részét véglegesen eltávolítják a keringő készletből oly módon, hogy egy kriptopénztárcába küldik őket, amelyet senki sem irányít. A floki mémtoken már korábban, 2023 januárjában is elégette készlete egy részét.

Fokoznák a bullish hangulatot

Múlt héten a fejlesztők 190 milliárd token eltávolítását javasolták. Ez akkoriban 11 millió dollárt ért. Céljuk ezzel a hálózat biztonságának növelése és a tokenek iránti bullish hangulat fellendítése. Az árak 140%-kal emelkedtek, mióta az égetési tervek napvilágot láttak.

A javasolt égetéshez szükséges tokenek a Multichain hídon tárolt készletből származnak. A Multichain egy olyan platform volt, amely lehetővé tette a tokenek átvitelét a különböző hálózatok között, de 2023 júliusában összeomlott, miután egy kizsákmányolás során több mint 130 millió dollárt loptak el a platformról.

Több mémtoken is szárnyal

A mémtokenek befektetése körüli eufória valószínűleg hozzájárult a FLOKI hatalmas felfutásához, a kiemelkedő tokenek a dogecoin (DOGE), a shiba inu (SHIB) és a bonk (BONK) árai több mint 50%-kal emelkedtek az elmúlt héten.

A CoinGeckon nyomon követett mémtoken kategória 40%-kal nőtt az elmúlt 24 órában. Ezzel szemben a CD20 4%-ot.

Hozzászólnál a témához? Discord szerverünkön megteheted.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: