Újabb rekord beáramlás a Bitcoin ETF-ekbe

A spot Bitcoin ETF-ek rekord beáramlásokat tapasztaltak július 6-án, miután a Bitcoin ára július 4-én 54,000 dollár alá esett, jelezve az intézményi befektetők erős vásárlási érdeklődését az áresés kihasználására.

Bitcoin ETF-ek rekord beáramlása

Az Egyesült Államokban alapított Spot Bitcoin ETF-ek jelentős beáramlásokat tapasztaltak július 6-án, miután a Bitcoin ára július 4-én 54,000 dollár alá esett. A Farside Investors adatai szerint a spot Bitcoin ETF-ek egy hónapon belüli legnagyobb nettó beáramlásukat látták, 143,1 millió dollárral. A Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) vezette a beáramlásokat 117 millió dollárral, a Bitwise Bitcoin ETF (BITB) 30,2 millió dollárt, az ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) 11,3 millió dollárt, és a VanEck Bitcoin Trust (HODL) 12,8 millió dollárt regisztráltak – írja a cointelegraph.com.

A bitcoin árának visszaesése utáni erős beáramlások

A jelentős piaci turbulencia ellenére a Bitcoin ETF-ekbe történő beáramlások azt mutatják, hogy az intézményi befektetők és a nagybefektetők kihasználják a Bitcoin árának visszaesését, hogy alacsonyabb árakon halmozzák fel a BTC-t. Hunter Horsley, a Bitwise Asset Management vezérigazgatója kiemelte csapatának hatékonyságát abban, hogy a bitcoint kevesebb mint fél bázispontnyi költséggel szerezzék be. Horsley pozitív kilátásokat festett a bitcoin számára, és jelezte, hogy a jelenlegi piaci körülmények értékes vásárlási lehetőséget kínálnak mind az új, mind a meglévő befektetők számára.

Peter Schiff véleménye és a piaci kilátások

A híres bitcoin kritikus, Peter Schiff is megosztotta véleményét a Bitcoin ETF befektetők ellenálló képességéről. Annak ellenére, hogy a piac ingadozott, Schiff megfigyelte, hogy ezek a befektetők továbbra is elkötelezettek maradnak eszközeik megtartása mellett, és nem mutatnak pánik jeleit. „Eddig nincs jele a pániknak. Valószínűleg egy sokkal nagyobb esésre lesz szükség, mielőtt végleg megadják magukat,” jegyezte meg Schiff.

Mt. Gox és a bitcoin piaci hatásai

A bitcoin ára 55,200 dollárra esett a Coinbase-en, miután a japán Mt. Gox kriptovaluta tőzsde 47,229 Bitcoint, ami a jelenlegi árakon körülbelül 2,71 milliárd dollár értéket képvisel, átutalt egy új pénztárca címére. Ez az esemény hozzájárult a bitcoin árának visszaeséséhez, de a befektetők továbbra is erős érdeklődést mutatnak a BTC vásárlása iránt az áresés során.

Összefoglalva, a ppot Bitcoin ETF-ek jelentős beáramlásai azt mutatják, hogy az intézményi befektetők kihasználják a piaci korrekciókat, hogy növeljék bitcoin állományaikat. Annak ellenére, hogy a piac ingadozó, az erős befektetői érdeklődés és a pozitív kilátások megerősítik a bitcoin iránti bizalmat és jövőbeli potenciált.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: