Új díjszabási mechanizmus jöhet az Uniswapnál

Az Uniswap bemutatta vagyonát és egy új díjszabási mechanizmus bevezetésére irányuló javaslatot, amely jelentős változásokat hozhat.

Vagyonkezelés és Alapítványi Célok

Az Uniswap közzétette, hogy az első negyedév végén 41,41 millió dollár értékű fiat és stabilcoin, valamint 730,000 UNI token állománya van. Ezeket az eszközöket alapvetően két célra használják. Új támogatásokra és működési tevékenységekre szánják a fiat pénzt és stabilcoinoket, míg az UNI tokent a munkatársak jutalmazására tartják fenn. Az alapítvány ebben az időszakban új támogatásokra 4,34 millió dollárt kötött le, és korábban támogatásokból 2,79 millió dollárt fizetett ki – írja a cointelegraph.com.

Díjszabási javaslat és szavazás

A díjszabási mechanizmus bevezetésére irányuló javaslat szavazása május 31-ig kerül sor az Uniswap hálózatán. A javaslat elfogadása esetén az UniswapV3Factory fő hálózatának irányítása átkerülne egy újonnan létrehozott V3FactoryOwner szerződéshez, ami fontos lépés lenne az Uniswap decentralizált irányításában. Fontos megjegyezni, hogy a szavazás nem aktiválja a díjakat, ez egy későbbi javaslat tárgya lesz.

Halving és a jövőbeli javaslatok

A „halving” egy olyan folyamat, ahol az adott kriptovaluta blokkjutalmát megfelezik bizonyos időközönként. Itt azonban az Uniswap esetében a díjstruktúra átalakításáról van szó. Ezzel a változással az Uniswap javasolja, hogy a díjakat a jövőben ne csak a likviditási szolgáltatók, hanem az UNI tokent birtokló vagy delegáló „holder”-ek is megkapják, ami ösztönözni fogja őket a rendszerben való aktív részvételre és hozzájárulásra.

Válasz a szabályozói kihívásokra

Az Uniswap válaszolt a Szövetségi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által kiadott Wells értesítésre, amely azt állította, hogy a vállalat megsértette a tőzsdei szabályozásokat, mivel nem volt regisztrálva. Az Uniswap szerint a SEC-nek nincs joghatósága a decentralizált protokolljuk szabályozására.

Hozzászólnál a témához? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: