Utoljára az S&P bevezetésénél történt ilyen a piaccal

Michael Saylor szerint az S&P 500 indexalap bevezetése óta a Bitcoin ETF lehet a legnagyobb dolog, ami a hagyományos pénzügyi piacokkal történt.

,,Nem ésszerűtlen azt mondani, hogy ez lehet a legnagyobb fejlesztés a Wall Streeten az elmúlt 30 évben” – mondta a MicroStrategy társalapítója a Bloombergnek adott december 19-i interjúban.

Saylor kifejtette, hogy a spot Bitcoin ETF megnyitná az ajtót hatalmas mennyiségű olyan lakossági és intézményi befektető előtt, akik korábban nem tudtak hozzáférni ehhez. Ez az újítás óriási mennyiségű tőkebáramlást jelent majd.

Az üzletember szerint az ETF jóváhagyása és az áprilisban várható felezés egy olyan eseménysrozat, amit még sose láttunk. Mindkettőnek árfelhajtó hatása van már önmagában is, együtt pedig felerősíthetik egymás hatását.

„Nem hiszem, hogy valaha is tapasztaltunk volna olyat, hogy a kereslet közel tízszeresére növekszik a kínálat felére csökkenésével egyidőben. Ráadásul mindezt egy olyan eszköz esetében, amelyet az emberek hosszú ideig szeretnének megtartani.”

Saylor azt is megerősítette, hogy a MicroStrategy a jövőben folytatni fogja Bitcoin befektetési stratégiáját. A Buy Bitcoin Worldwide adatai szerint a Saylor’s MicroStrategy jelenleg 174.530 BTC-t birtokol. Az adatok szerint ezek átlagos vételára 30.252 dollár volt. A cég birtokában lévő bitcoin összege a jelenlegi áron számolva 7,3 milliárd dollárt tesz ki.

Bár napjainkban Saylor az egyik legnagyobb szószólója a bitcoinnak, ez nem mindig volt így. Közel 10 évvel ezelőtt még az eszköz bukásáról osztott meg bejegyzést Twitter-oldalán – vette észre a cointelegraph.com.

Michael Saylor hírhedt 2013-as bejegyzése / Forrás: Twitter

Szerinted felrobban az ETF jóváhagyás után az árfolyam? Vagy a ,,sell the news” forgatókönyv fog megvalósulni? Discordon megoszlanak a vélemények.