VanEck és 21Shares újra benyújtják az Ether ETF kérelmeiket

VanEck és 21Shares újra benyújtották az Ether ETF kérelmeiket a SEC-hez, és az elemzők azt spekulálják, hogy az engedélyezés akár már júliusban megtörténhet.

Az engedélyezési folyamat utolsó szakaszában lévő beadványok indulási dátumot nem tartalmaznak, de az elemzők szerint az engedélyezés akár júliusban is megtörténhet. Az Ether ETF jóváhagyása jelentős előrelépést jelentene a kriptovaluta alapú befektetések terén, különösen az ethereum számára -írja a Cointelegraph.

A módosított beadványok részletei

A vagyonkezelő cégek, a VanEck és a 21Shares, újra benyújtották S-1 regisztrációs kérelmeiket az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) annak érdekében, hogy listázzák és kereskedhessenek egy spot Ether tőzsdén kereskedett alap (ETF) részvényeivel. A július 8-án benyújtott dokumentumok szerint a VanEck módosította S-1 regisztrációs nyilatkozatát. Míg a 21Shares hasonló módosítást végzett a Core Ether ETF-jével kapcsolatban. Bár egyik beadvány sem tartalmaz konkrét indulási dátumot az amerikai tőzsdéken, mindkét fél jelezte, hogy „amint lehetséges, a regisztráció hatályba lépése után” akarják megkezdeni a kereskedést.

Az engedélyezés folyamata

A módosított beadványok az utolsó szakaszát képezik annak az engedélyezési folyamatnak, amelyet a SEC elvár, mielőtt a vagyonkezelő cégek listázhatnák a spot Ether ETF-ek részvényeit. A Bitwise saját módosított regisztrációját július 3-án nyújtotta be. Az elemzők szerint más cégek is követni fogják ezt a példát a következő hét napban. Ez a lépés fontos előrelépés a kriptovaluta alapú ETF-ek terén. Különösen az ethereum esetében, amely az egyik legjelentősebb kriptovaluta.

Ether
Forrás: U.S. Securities and Exchange Commission
Mikor lesz elérhető az ETF?

Május 23-án a SEC jóváhagyta a spot Ether ETF 19b-4 beadványait nyolc vagyonkezelő cégtől. Például a VanEcktől, 21Shares-től és a Bitwise-tól. Az elemzők azt gondolják, hogy a végső jóváhagyások júliusban érkezhetnek. Gary Gensler, a SEC elnöke, a júniusi Szenátus Bankbizottsági meghallgatásán elmondta, hogy a bizottság „valamikor a nyár folyamán” jóváhagyhatja az S-1 kérelmeket. Konkrét dátumot ekkor sem közölt.

Az ETH ETF jelentősége

A VanEck januárban nyújtotta be kérelmét egy spot Ether ETF-re, miután a SEC jóváhagyta a spot Bitcoin ETF részvények listázását és kereskedését. Az engedélyezési folyamat azonban lelassulhatott, amikor a SEC azt vizsgálta, hogy az ETH-t értékpapírként kezeljék-e. A Consensys jogi csapata júniusban jelentette be, hogy a bizottság végül elállt ettől a kérdéstől. Ez végül lehetővé tette a kérelmek további előrehaladását.

Mit gondolsz, mikor fogják engedélyezni az Ether ETF-eket? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: