Várhatóan nyáron érkeznek az ether ETF-ek

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hamarosan jóváhagyja az Ether alapú, tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bevezetését.

Az Ether ETF-ek hamarosan megjelenhetnek az amerikai tőzsdéken, ami új lehetőségeket nyit meg a kriptovaluták iránt érdeklődő befektetők számára. A Szövetségi Tartalék Rendszer (Fed) szabályozása és a piaci reakciók kulcsfontosságúak lesznek ennek a fejleménynek a megértésében – írja a cointelegraph.com.

SEC jóváhagyás folyamatban

Az SEC elnöke, Gary Gensler a Szenátus Bankügyi Bizottságának meghallgatásán jelezte, hogy a nyár folyamán várhatóan jóváhagyják az ether alapú ETF-ek bevezetését. Az ETF-ek, amelyek azether (ETH) kriptovalutát követik, lehetővé teszik a befektetők számára, hogy közvetlenül részt vegyenek az Ether piaci mozgásaiban anélkül, hogy maguknak kellene birtokolniuk a valutát. Ezt az S-1 regisztrációs nyilatkozatok jóváhagyása után tehetik meg, amelyeket május 23-án nyolc vállalat számára engedélyezett az SEC.

Mi az az ETF?

Az „exchange-traded fund” (tőzsdén kereskedett alap, ETF) olyan befektetési alap, amelyet a tőzsdén kereskednek, mint egy részvény. Ez lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egyszerűen hozzáférjenek különböző eszközosztályokhoz, mint például részvények, kötvények, vagy ebben az esetben kriptovaluták.

Politikai és szabályozói viták

A SEC elnöke nem közvetlenül válaszolt a kérdésekre, amikor Tennessee szenátora, Bill Hagerty arról kérdezte, hogy miért nem hagyták jóvá teljes mértékben az Ether ETF-eket. Hagerty szerint az SEC-nek egyértelműbb szabályokat kellene kidolgoznia a kriptoipar számára. Ezzel szemben az Árutőzsdei Jövőbeli Ügyletek Felügyeletének (CFTC) elnöke, Rostin Behnam kijelentette, hogy az Ether egy árucikk.

Az Ether ETF-ek várható hatása

Az ether alapú ETF-ek jóváhagyása jelentős hatással lehet a kriptovaluta piacra, mivel ez növelheti az intézményi befektetők részvételét és támogathatja az ETH árfolyamának stabilizációját. Az ilyen típusú befektetések megkönnyítik az átlagbefektetők számára is a kriptovaluták piacain való részvételt.

Te befektetnél ETF-be, ha itthon is elérhető lenne? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

 

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: