Visszatér a bikapiac?

A bitcoin bikapiacra utaló jeleket mutat, miután a havi és negyedéves zárás megmentette az árfolyamot egy jelentős trendvesztéstől.

A bitcoin bikapiacra utaló jeleket mutat, miután a havi és negyedéves zárás megmentette az árfolyamot egy jelentős trendvesztéstől. Az árfolyam visszaesésének elkerülése bizakodásra ad okot a további emelkedés tekintetében -írja a Cointelegraph.

bikapiac
BTC/USD 1 órás chart. Forrás: TradingView
A bitcoin árfolyamának helyzete

Június utolsó napján a bitcoin árfolyama jelentős emelkedést mutatott, ami lehetővé tette egy ígéretes heti, havi és negyedéves zárást 62 500 dollár felett. Az árfolyam emelkedése folytatódott, és a BTC/USD elérte a 63 724 dolláros csúcsot a Bitstamp adatai alapján. Ezt követően az árfolyam visszaesett, de a piaci szereplők továbbra is óvatosak, mivel még sokat kell tenni a pozitív hangulat visszaállítása érdekében. Az elmúlt hónapok konszolidációja után két alkalommal is a 60 000 dolláros szint alá esett az árfolyam, ami most egyre inkább medvecsapdának tűnik. Ezáltal is bizakodhatnak a bikák, hogy folytatódhat tovább a bikapiac.

Makrogazdasági tényezők és a Fed

Az Egyesült Államok munkanélküliségi adatainak közzététele és a Fed (magyarul: Szövetségi Tartalék Rendszer) elnökének, Jerome Powellnek a beszéde a héten jelentős piaci volatilitást okozhatnak. A munkanélküliségi adatok és az inflációs mutatók különösen fontosak lesznek a kriptopiac számára. Powell július 2-án Sintrában, Portugáliában tart monetáris politikai fórumot, majd egy nappal később a Fed előző ülésének jegyzőkönyve is nyilvánosságra kerül. A Kobeissi Letter kereskedési forrás szerint a hét rövid, de eseménydús lesz, ami meglepetéseket hozhat a kriptopiacra.

bikapiac
Bitcoin költségalapú adatok. Forrás: Glassnode
Fontos trendvonalak és a BTC árfolyam

A bitcoin jelenleg küzd azzal, hogy áttörje a 64 000 dolláros szintet, amely számos trendvonalat egyesít egy helyen. Ez a szint a bitcoin „short holder” kereskedők (olyan befektető, aki egy adott mennyiségű BTC-t 155 napnál rövidebb ideig tart) költségbázisa, amely korábban támogatásként szolgált. Ha az árfolyam nem emelkedik gyorsan a holder árfolyam fölé, ez a szint ellenállássá válhat a jövőben. A 21 hetes mozgóátlag szintén ezen a szinten található, ami további nehézséget okoz az árfolyam emelkedésének.

bikapiac
Bitcoin hálózat Hash és Difficulty értékei. Forrás: BTC.com
A bányászok helyzete és a hash ráta

A hálózat alapjai (a Hashrate és a Difficulti értékek)  továbbra is bizonytalanságot mutatnak, amit néhányan „kapitulációnak” neveznek. A bányászok továbbra is alkalmazkodnak az új gazdasági valósághoz a halving (a bitcoin kibocsátási ütemének feleződése) után, és a hash ráta csökkenése azt mutatja, hogy a kevésbé hatékony bányászok leállítják tevékenységüket. Azonban a bányászok eladási nyomása jelentősen csökkent, ami új optimizmust hozott a harmadik negyedévben. A bányászok által értékesített bitcoin mennyisége csökkent, és ez pozitívan hathat a piacra, mivel az eladási nyomás enyhül.

bikapiac
Kripto Fear & Greed index . Forrás: Alternative.me
A kriptopiac hangulata javul

A negyedéves zárás már érezteti hatását a kriptopiac általános hangulatán. A legfrissebb adatok a Crypto Fear & Greed Index szerint a „félelem” állapotából gyorsan „kapzsiság” felé mozdult el, jelezve a piac pozitív irányba történő elmozdulását. Az alacsony RSI szintén a visszapattanás lehetőségét jelzi. A piac optimizmusa növekszik, különösen azok után, hogy a bitcoin árfolyama többször is visszapattant az elmúlt hetekben.

Te a medvék vagy a bikák táborához csatlakoznál most? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: