ZRO token: 17%-os zuhanás a viták kereszttüzében

A ZRO token értéke 17%-ot esett a bevezetése óta, részben a token igényléséhez kapcsolódó adományozási mechanizmus körüli viták miatt.

Június 20-i bevezetését követően a ZRO token értéke 15,15%-kal nőtt mindössze 20 perc alatt, mielőtt 22%-ot zuhant. Eközben az emberek vitatkoztak az adományozási mechanizmus zsenialitásáról vagy annak „adó” jellegéről -írja a Cointelegraph.

Az adományozási mechanizmus vitája

A ZRO bevezetése egyedülálló vitával járt. A LayerZero úgy határozott, hogy a felhasználóknak adományozniuk kell egy kis összeget ZRO tokenenként, hogy igényelhessék azokat. A felhasználóknak 0,10 USD-t kellett adományozniuk USDC, USDT vagy natív ETH formájában ZRO tokenenként, amely közvetlenül a Protocol Guildhez, egy Ethereum fejlesztőket finanszírozó kollektívához került. Az előrejelzések szerint az adományok körülbelül 18,5 millió dollárt hozhatnak a Protocol Guild számára.

A közösségi reakciók

A kriptoközösség vegyes érzelmekkel fogadta a lépést. Sokan azzal érveltek, hogy az adományozási követelmény megváltoztatja az airdrop természetét, inkább egy ICO-hoz hasonlítva. A felhasználók kérdésekkel és megjegyzésekkel árasztották el a LayerZero bejegyzését, például: „Ez vicc?” és „Miért nem ti fizetitek ezt?”. A LayerZero azonban hangsúlyozta, hogy a közelmúltbeli bevezetés nem egy airdrop, és kijelentette, hogy a token igénylése nem kötelező.

A mechanizmus védelmezői

Néhány közösségi tag védelmébe vette a ZRO adományozási mechanizmust, és úgy vélték, hogy ez jó irány lehet a jövőbeli airdropok számára. Adam Cochran egy június 20-i X bejegyzésben kifejtette, hogy az adományozás a „nagyobb ökoszisztéma” támogatására szolgál, és jó módszer lehet egy token alapértékének meghatározására. Ráadásul hozzájárulhat a Sybil támadások (olyan entitások, amelyek sok tárcát hoznak létre airdropok farmolására) elleni védelemhez.

ZRO
ZRO eddigi ATH: $4.7 majd bezuhant $3.50.-ig. Forrás: CoinMarketCap
A bevezetés és a zuhanás

Június 20-án a LayerZero protokoll új tokenje, a ZRO, gyors emelkedést követően jelentős visszaesést szenvedett. A token indulása után mindössze 20 perc alatt 15,15%-kal emelkedett, elérve a 4,71 dollárt. Ezt követően -két órán belül- 22%-ot zuhant. Ez a minta gyakran megfigyelhető a token airdropok (ingyenes token osztások) során, amikor a felhasználók azonnal eladják frissen szerzett tokenjeiket.

LayerZero és a jövő

LayerZero társalapítója, Bryan Pellegrino védekezett a token bevezetése kapcsán, és hangsúlyozta, hogy senki sem jogosult a tokenekre. Ha valaki nem akar adományozni, egyszerűen ne igényelje őket -montda. Pellegrino szerint a jelenlegi airdrop mechanizmusok nem szolgálják már az eredeti célokat, mint például a méltányos elosztás vagy a közösségépítés.

Te mit gondolsz erről az új módszerről? Szerinted ez egy adó, vagy jó célt szolgál? Véleményed elmondhatod Discord szerverünkön.

Már elérhető a Gray Swan AutoPilot, ami a Gray Swan kereskedési rendszer legfontosabb összetevője! A segítségével profi kockázatkezelést tudsz megvalósítani. Az expert korlátlan ideig és INGYENESEN tesztelhető! Részletekért kattints ide: